Politika & Kriminal

Beroš o požaru u bolnici u kojem je umro pacijent: 'Bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice'

Vatra je izbila na aparatu za kisik u bolnici u Novom Marofu, preminuo je pacijent

FOTO: N1

Danas je pacijent smrtno stradao u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu, u požaru koji je izbio nešto iza podneva. Prema prvim informacijama iz Policijske uprave varaždinske, tragedija se dogodila kada je vatra izbila na aparatu za kisik na Odjelu produženog liječenja. Preminuo je pacijent koji je bio priključen na taj aparat.

Nedugo nakon tragičnog događaja oglasio se Vili Beroš iz čijeg ministarstva poručuju da ministar “izražava iskrenu sućut obitelji preminuloga” te kako je zatražio žurno očitovanje ravnatelja Opće Bolnice Varaždin kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja.

“Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake. Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice”, izjavio je ministar Beroš.

Oglasio se i zamjenik županijske državne odvjetnice

Izjavu je medijima dao i zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić. On je potvrdio kako je očevid završen te da je utvrđeno kako je u zgradi bolnice u bolesničkoj sobi došlo do izbijanja požara pri čemu je jedna pacijent smrtno stradao.

Kazao je kako će se o uzroku požara znati nakon obavljanja izvidnih radnji. “Samo je jedna osoba stradala, bolesnik je bio sam u sobi na prvom katu”, rekao je. Dodao je kako pri evakuaciji nije ozlijeđen nitko od zaposlenih kao ni nitko od bolesnika. Kazao je i da se požar nije proširio dalje zahvaljujući brzoj intervenciji.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu