Beroš o zaraženim pacijentima koje se iz bolnice Zabok šalje kući osobnim automobilima: ‘To se nije trebalo dogoditi’

Jučer je objavljena vijest da se neke od zaraženih iz bolnice Zabok šalje kući autima

ZADNJA IZMJENA: lis 25, 2020
Što se upravo događa s koronavirusom:

Ministar Beroš danas je na press konferenciji na kojoj je Nacionalni stožer najavio nove mjere upitan za situaciju u bolnici u Zaboku gdje su neki pacijenti, koji su se zarazili na odjelu, pušteni kući osobnim automobilima. Kako kaže, to se nije trebalo dogoditi.

“Naravno da to nije praksa i nije dobar primjer. Svaka zdravstvena ustanova ima ravnatelja, da me netko nazvao, svakako ne bih rekao da se bolesnici odvoze privatnim automobilima kućama”, rekao je Beroš koji kaže da su se zaraženi trebali voziti sanitetskim vozilom.

Što se dogodilo?

O čemu se točno radi? Jučer je, naime, objavljena vijest da je više osoba zaraženo u Općoj bolnici Zabok. To je Hini potvrdio i ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, koji je objasnio kako će zaraženi pacijenti čije stanje traži zadržavanje ostati dok će oni kod kojih su simptomi blagi biti otpušteni kući. I to osobnim automobilima.

“Pacijenti zaraženi koronvirusom i čije stanje traži zadržavanje u bolnici, ostat će u OB Zabok kao i ostali pacijenti. Oni koji imaju blage simptome i čija je zdravstvena slika dobra biti će otpušteni svojim kućama uz propisanu mjeru samoizolacije u dogovoru s epidemiolozima”, rekao je Vančina.

Dodao je kako se otpuštanje pacijenata i njihov transport kući radi u dogovoru s obitelji. “Po pojedine pacijente stižu članovi obitelji, dok onima, koji nemaju tu mogućnost. prijevoz osigurava OB Zabok”, rekao je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program