Biskup je pucao u divlju svinju i promašio, ali pogodio je kolegu u nogu

Biskup i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara

ZADNJA IZMJENA: sij 14, 2019
Foto: PIXSELL

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim lovcem kojeg sumnjiči da je u petak prošlog tjedna kod Kraljeve Velike, nedaleko od Lipovljana, metkom iz lovačke puške ranio drugog lovca, 64-godišnjaka. Večernji list piše da je neoprezni strijelac zapravo Mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko križevački. Policija je gospodina koji je pucao kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Prema priopćenju iz sisačko-moslavačke Policijske uprave, u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio, ali je zato puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

Biskup nije bio pijan

Ranjenom lovcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubravi, gdje su mu utvrđene teške ozljede, koje nisu opasne za život. Policija je biskupa Huzjaka alkotestirala i utvrdila je da nije bio pod utjecajem alkohola. Oružje koje je imao u lovu mu je oduzeto.

Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv Mons. Huzjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku. Bjelovarsko-križevačke biskupije i Hrvatska biskupska konferencija još nisu komentirale ovaj incident.

Vedran Vrabec
Telegram autor
1875 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program