Biskup Košić oštro po Mostu i SDP-u: ‘Petrov je nasjeo i odveo Most u ralje komunista, izdajica je’

Vlado Košić, sisački biskup, posvetio je status Milanoviću i Petrovu

ZADNJA IZMJENA: pro 21, 2015
Foto: PIXSELL

Vlado Košić, sisački biskup na Facebooku je posvetio status Zoranu Milanoviću te Boži Petrovu i Mostu.

Sviđa mu se, piše u svom statusu, da je Karamarko na kraju odbio sudjelovati “a potez Milanovića ne čudi jer komunisti uvijek lažu i njima laž i prijetvornost ništa ne znači”. Košić piše da je Petrov nasjeo i odveo Most u ralje komunista.

Poželjeli više

“Želim izraziti i svoje razočaranje Mostom, koje gledam svaki dan na daljinovidnici, slušam njihove teze, zahtjeve i postrojavanje koje su si dopustili kako prema jednoj tako prema drugoj najvećoj političkoj koaliciji ovih proteklih izbora. Riječ je o snazi koja je prema rezultatima izbora dobila treće mjesto na političkoj hrvatskoj sceni. Njihovih 12% osvojenih mandata u Hrvatskom saboru svakako im je donijelo poziciju tzv. jezičca na vagi jer bez njih se ne može sastaviti Vlada. No, oni su poželjeli više.

Naime, nije im ta treća pozicija i pozicija presudnog subjekta za Vladu bila dovoljna, nego su htjeli biti ne treći ni drugi nego – prvi i svima naređivati, postavljati svima uvjete. A to se zove u moralnoj teologiji preuzetnost, dakle preuzimanje kompetencija koje ti ne pripadaju.

‘Naivčina i zapravo – izdajica’

Sviđa mi se da je Karamarko na kraju odbio u tome sudjelovati, a potez Milanovića ne čudi jer komunisti uvijek lažu i njima laž i prijetvornost ništa ne znači. No, da će Petrov tako nasjesti i odvesti Most u ralje komunista, nisam se nadao. Zapravo sad se pokazuje da to nije most nego mostobran za spašavanje SDP-a tj. komunista koji su hrvatskom narodu nanijeli najviše zla u njegovoj povijesti. Pa jesu li zato bili potrebni izbori i ova već skoro mjesec i po dana duga trakavica? Petrov je i nesiguran – čudne li kombinacije: psihijatar i političar! – ali i posve slijep! Onaj je stari lisac, lopina i prevarant, a ovaj naivčina i zapravo – izdajica. Neka nam se Bog smiluje!”, objavio je biskup Košić na svom Facebooku.

Želim izraziti i svoje razočaranje Mostom, koje gledam svaki dan na daljinovidnici, slušam njihove teze, zahtjeve i…

Posted by Vlado Košić on 20. prosinca 2015

Maša Ilotić
Telegram autor
765 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program