Politika & Kriminal

Bivše zaposlenice Autokluba Siget tvrde da su se morale fotografirati na misi, tko nije na slici - navodno bi mu srezali plaću

Bivše zaposlenice progovorile što su navodno proživljavale na poslu

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Zaposlenici Autokluba Siget, kojem je na čelu bio Damir Škaro, HDZ-ovac kojeg je tajnica optužila za silovanje, morali su svakog mjeseca odlaziti na mise u župu Uzvišenja Svetog Križa u istoimenom zagrebačkom kvartu.

Ako ne bi došli, s plaće im se skidalo oko 1000 kuna po nedolasku. To su za 24sata ispričale bivše zaposlenice Autokluba Siget. Jedna tvrdi da je i sama jednom dobila manju plaću zbog nedolaska na misu, dok druga prepričava kako su se nakon mise morali fotografirati – što je ujedno bio i svojevrsni dokaz prisustvovanju misi. Kažu da je jedino opravdanje bila popodnevna smjena na poslu.

‘U tvrtki je vladala sektaška atmosfera’

Iz župe su za 24sata potvrdili da su se mise služile svaki mjesec, i to svakog osmog u mjesecu, ali tvrde kako nisu znali da su zaposlenici autokluba bili obvezni dolaziti. Također, ne znaju zašto je baš određeno da misa bude osmog u mjesecu, već samo kažu da su se tako dogovorili Škaro i fra Smiljan Kožul, koji je povezan s crkvom u Sigetu.

“U tvrtki je vladala sektaška atmosfera, atmosfera straha i nepovjerenja. Svakoga od nas Škaro je na neki način zadužio, mnogima je pomogao, pa se očekivalo onda da se i odužimo. Svi smo suodgovorni za ono što se tamo događalo, jer smo okretali glavu. Zato svaka čast ženi koja ga je prijavila”, rekla je za 24sata bivša zaposlenica.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu