Bivšeg izraelskog predsjednika, osuđenog zbog silovanja, ranije puštaju iz zatvora; njegovi odvjetnici kažu da malo plače od sreće

Odslužio je pet od sedam godina u zatvoru

ZADNJA IZMJENA: pro 20, 2016
Foto: AFP

Izraelski odbor za pomilovanja u nedjelju je donio odluku o puštanju iz zatvora nekadašnjega izraelskog predsjednika Moshe Katsava pošto je odslužio pet od sedam godina zatvorske kazne zbog silovanja i još nekoliko nemoralnih činova, izvijestio je njegov odvjetnik.

“Bilo je to vrlo dugačko putovanje”, kazao je Tzion Amir za izraelski vojni radio. “Danas je to putovanje završeno jedinom razumnom odlukom odbora za pomilovanje.”

Proglašen je krivim i za ometanje procesa

Sudske vlasti nisu bile dostupne za pojedinosti o slučaju, no mediji pišu da je njegovo puštanje iz zatvora odgođeno za najmanje tjedan dana dok tužiteljstvo ne odluči hoće li uložiti žalbu.

Sud u Tel Avivu Katsava je 30. prosinca 2010. proglasio krivim za dvostruko silovanje podređene službenice, za dva nemoralna čina, od kojih jedan uz primjenu sile te za spolno uznemiravanje dviju službenica predsjedničkog ureda. Također, Katsav je proglašen krivim i za ometanje pravosudnog procesa.

Katsavovi odvjetnici novinarima su kazali da je bivši predsjednik nakon odluke suda o puštanju iz zatvora briznuo u plač od sreće.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program