Bivši branitelj osuđen jer je vikao da je Tuđman zločinac. Ide u zatvor i ima zabranu približavati se spomeniku

Zoran Erceg dobio je uvjetno 15 dana zatvora i ne smije se približavati spomeniku godinu dana

ZADNJA IZMJENA: velj 13, 2019

Sud je Zorana Ercega proglasio krivim jer je na ceremoniji otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu vikao da je Tuđman ratni zločinac, javlja N1. Kažnjen je s 15 dana zatvora uvjetno i godinu dana ne smije se približavati spomeniku.

„Sudac mi je dodijelio veću kaznu nego što je policija tražila. Tražili su 10 dana, dobio sam 15”, rekao je Erceg za N1 i dodao kako sudac uopće nije pročitao obrazloženje takve presude već je samo kazao da će obrazloženje poslati poštom. Sudac je odbio zahtjev Ercegove odvjetnice koja se usprotivila takvoj odluci i tražila od suca da pročita obrazloženje presude.

Narušavanje javnog reda i mira

Bivšeg branitelja i aktivista Zorana Ercega je tijekom ceremonije otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu nasilno odvela policija zbog protestnog uzvikivanja „Tuđman je zločinac”. Teretilo ga se za narušavanje javnog reda i mira na osobito drzak način.

Erceg je tada izjavio da je nakon uzvikivanja dobio nekoliko udaraca u glavu, zbog čega je završio na hitnoj pomoći na Rebru. Požalio se da su ga policajci prilikom odvođenja brutalno vukli, zbog čega mu se, kaže, zacrnilo pred očima i izgubio je svijest.

Teo Marević
Telegram autor
Više s weba
Ostanite uz telegramov program