Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Bivši dekan Ekonomije na prosvjedu izašao s tezom da smo u biološkom ratu. Traži ukidanje Stožera i mjera

18.09.2021., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica odrzan je Festival slobode 2.0. cija je glavna tema "Kako biti covjek i ostati slobodan kad nam se ljudskost i sloboda pokusavaju oduzeti". Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Na glavnom zagrebačkom trgu već satima traje Festival slobode 2.0, prosvjed u organizaciji Inicijative Prava i slobode. Okupljenim građanima trebalo bi se obratiti 14 govornika. Na tom popisu je popriličan broj poznatih antivaksera i boraca protiv epidemioloških mjera, a među njima se našao i bivši zastupnik u Saboru te dekan Ekonomije, Ivan Lovrinović.

Lovrinović je okupljene pozvao na zajedništvo, rekavši da je “jedino rješenje i spas da se okupimo i držimo zajedno bez podjela”. Ostale govornike na skupu nazvao je stručnjacima. “Toga se oni boje, a mediji to neće prikazivati jer su i oni njihovi. To je taj pandemijski marketing”, rekao je. Ustvrdio je i da su mladi prevarom natjerani na cijepljenje, pa dodao da smo u biološkom ratu, ali nam to nitko ne govori.

“Govore nam da djeca mogu ubiti svoje djedove i bake. Rekli su nam da nema korone na skupovima elita, da je prisutna samo na skupovima običnih ljudi”, govorio je Lovrinović.

Protiv uvođenja eura

U sličnom duhu bio je i dio govora o području na kojem bi Lovrinović trebao biti ozbiljan stručnjak. Bivši dekan Ekonomije malo je odlutao od središnje teme prosvjeda kada je okupljenima počeo objašnjavati kako Hrvatska nije spremna za uvođenje eura. “Samo lud čovjek može posegnuti za takvim činom”, kazao je i nabrojao zemlje koje nisu uvele euro.

“Njihovo vodstvo čuva nacionalne interese i gospodarstva”, kazao je pa pozvao okupljene da podrže referendum o zadržavanju kune i uvođenje eura. Ustvrdio je da su samo ankete HNB-a pokazale da su građani za uvođenje eura, pa sve pozvao da kažu jesu li za. “Oni su rekli da nisu, a Lovrinović poručio: Evo ti poruke čovječe u Banskim dvorima koji sve vodiš sam”, dodao je.

‘Sabor na svakom trgu’

Lovrinović je nastavio govor tvrdnjom da je danas stvoren spontani pokret onih koji su se usudili reći da je bilo dosta. Kazao je da će odsada biti još glasniji i nezaobilazni. “Sabor je sada na svakom trgu u Hrvatskoj, ne više onaj. Najotrovnija stvar je izborni zakon i oni misle vladati do sudnjeg dana”, rekao je.

Bivši zastupnik je ponudio svoja rješenja za većinu problema koji muče Hrvatsku. “Trenutno ukidanje Stožera. Provođenje fokusirane zaštite samo prema rizičnim skupinama, a to je oko 50.000 ljudi. Potpuno otvaranje gospodarstva i ukidanje svih mjera. Prestanite sijati strah putem medija, posebno preko onih koje plaćamo. Javni servis je najveća tvornica straha i ovrha”, kazao je. “Sloboda i pravda”, uzviknuo je na kraju Lovrinović, izazvavši skandiranje prosvjednika.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više