Bivši HDZ-ov zastupnik uhićen zbog optužbi za silovanje, njegova zaposlenica prepričala mučne detalje

Zaposlenica Autokluba Siget prijavila je šefa policiji, medijima je sad ispričala svoju priču

ZADNJA IZMJENA: ruj 4, 2019
Foto: PIXSELL

Čelnik Autokluba Siget Damir Škaro, kojeg je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje, uhićen je jutros prilikom ulaska u Hrvatsku, doznaje Dnevnik.hr. Škaro, inače bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu, od podnošenja prijave 12. kolovoza nalazio se u Bosni i Hercegovini.

Škaru je za silovanje optužila zaposlenica Autokluba Siget koja je odlučila svoju potresnu priču podijeliti s novinarom emisije Provjereno Nove TV.

Nudio 80.000 eura za šutnju?

Nakon što ga je prijavila policiji, tvrdi da joj je Damir Škaro poslao prijeteće poruke, a navodno joj je i preko posrednika nudio 80.000 eura za šutnju. Otišao je u Bosnu i Hercegovinu čije ima državljanstvo. Imao je rok do četvrtka da se javi policiji, a u srijedu ujutro je uhićen.

Provjereno navodi da su godinama kružile priče o Damiru Škari kao seksualnom zlostavljaču, a sad ga je bivša zaposlenica i prijavila za silovanje. Izdvajamo pojedine dijelove njezine ispovijest za Provjereno koji su iznimno zastrašujući:

Potresna ispovijest zaposlenice

“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te”, prepričala je žena za Provjereno.

”Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće… najgore od svega što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila to mi je zadirao prste još dublje. Doslovce sam izgubila svijest”, govorila je žrtva.

“Dva dana sam doma plakala. Nisam prijavila odmah zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram”, rekla je.

Tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nakon što ga je prijavila, Škaro joj je poslao poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. Kasnije joj je i ponudio novac za šutnju.

Policija za njim raspisala tjeralicu

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza, a policiji ga je prijavila dva dana kasnije. Policija mu ni dva tjedna kasnije nije ušla u trag. Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Škaro se nalazio u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima. Jutros ga je policija uhitila na granici dok je ulazio u Hrvatsku.

Škaru prijavila liječnica žrtve

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

„Škaro je uhićen jutros, policija je obavijestila žrtvu jer je to dužna napraviti”, rekla je Rabar, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom kolovoza. U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program