Bivši predsjednik Stjepan Mesić osnovao je udrugu; njegova ekipa kaže da žele promicati demokratske vrijednosti

Tportal javlja još neke detalje o novoosnovanoj udruzi

ZADNJA IZMJENA: srp. 17, 2017
Foto: PIXSELL

Bivši predsjednik Stjepan Mesić početkom godine osnovao je udrugu nazvanu po sebi, javlja tportal. Društvo mu prave njegova dugogodišnja najbliža suradnica Mirjana Pavoković i Siniša Jagodić, stručnjak za politički marketing koji je radio kao njegov tajnik na Pantovčaku.

Udruga građana za promicanje mira i demokratskih vrijednosti “Stjepan Mesić” u registar udruga je upisana potkraj siječnja 2017., nakon što je u prosincu prošle godine održana osnivačka skupština. Premda to razdoblje vremenski koincidira s Mesićevim iseljenjem iz vile u Grškovićevoj gdje je bio smješten Ured bivšeg predsjednika RH koji je ukinut, Jagodić tvrdi da osnivanje udruge nema veze s ukidanjem Ureda.

Sjedište na Gornjem gradu

“Bez obzira na ukidanje Ureda bivšeg predsjednika, intencija je bila da se osnuje udruga i da se Mesićevo djelovanje digne na viši novo”, rekao je dopredsjednik udruge Jagodić za tportal. Na pitanje čime će se baviti, Jagodić kaže da je sve u imenu te da žele dati “doprinos regiji kao odgovor na sve rigidniju politiku”. Jagodić je, inače, sudjelovao u obje Mesićeve predsjedničke kampanje.

Udruga je prijavljena na privatnoj adresi u Kuševićevoj 5 na Gornjem gradu blizu Vlade i Sabora. Registrirani su i kako bi distribuirali i izdavali knjige Stjepana Mesića i ostalih članova. Za sada udruga još uvijek nije predstavljena javnosti i nema svoju internet stranicu, a Jagodić je kazao kako se planiraju predstaviti na jesen.