Bivši senator ispričao što se dogodilo na brodu kod Hvara, kaže da je svima odjednom pozlilo

'Nakon jela svi smo se osjećali loše, možda od plinova na brodu ili trovanja hranom'

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2019
Foto: Facebook

Na Hvaru se u utorak dogodila tragedija u kojoj je jedan muškarac, 57-godišnji talijanski državljanin, uslijed trovanja preminuo, dvoje djece je u kritičnom stanju, a još troje odraslih oporavlja se u Kliničkom bolničkom centru Split. Liječnici u ovom trenutku još ne znaju o kakvom se trovanju radi. Potvrđuju tek iznimno teške simptome – mučninu, povraćanje i proljev, koji su kod jednog muškarca uzrokovali smrt, a kod djece zatajivanje svih organa.

Kako bi se utvrdio uzrok trovanja bit će potrebno, kažu stručnjaci, analizirati što su sve talijanski turisti jeli posljednja tri dana, te gdje su se sve kretali. Zna se za sada da su u ponedjeljak navečer večerali u jednoj poznatoj hvarskoj konobi, a da su tijekom noći počeli osjećati mučninu. Hrvatski mediji najprije su spominjali trovanje hranom, dok talijanski portali javljaju da se navodno radilo o trovanju plinom.

Preminuo menadžer modne firme

Talijanski mediji javljaju da su svi stradali iz talijanskog mjesta Sant’Agata di Militello na Siciliji. Preminuli muškarac je 57-godišnji menadžer Eugenio Vinci. Bio je generalni direktor talijanske modne marke Pop 84.

U njegovu društvu na brodu bio je i bivši senator Bruno Mancuso, sadašnji gradonačelnik tog grada u blizini Messine. Vinciju je navodno pozlilo navečer u toaletu broda i to nakon udisanja plinova na brodu. Uslijed mučnine izgubio je svijest, pao i udario glavom. Ubrzo su i ostali putnici počeli osjećati mučninu.

‘Samo nam je odjednom svima pozlilo’

Bivši senator za talijanske je medije ispričao što se događalo na brodu.

“Nakon jela svi smo se osjećali loše, možda od plinova na brodu ili trovanja hranom. Ne znamo što se dogodilo, samo nam je odjednom svima pozlilo. Neki od nas su se ubrzo oporavili, no, nažalost, moj prijatelj Eugenio je izgubio svijest i udario glavom. Dvoje djece je u vrlo teškom stanju, u bolnici su i nadamo se da će se oporaviti i da će uzrok trovanja biti utvrđen nakon obdukcije. Zbunjeni smo, trebali smo uživati u odmoru, no on se pretvorio u tragediju”, rekao je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program