Blizu mjesta gdje je otrovan onaj bivši ruski špijun pronašli su dvoje ljudi bez svijesti; kritično su

Policija kaže da su bili izloženi djelovanju nepoznate tvari

ZADNJA IZMJENA: srp 4, 2018
Foto: AFP

Dvije su osobe hospitalizirane u kritičnom stanju u bolnici u Salisburyju pošto su bile izložene “nepoznatoj tvari” nekoliko kilometara od mjesta gdje je u ožujku bivši ruski špijun Sergej Skripal bio žrtva pokušaja trovanja. Policija okruga Wiltshire priopćila je samo da “dvoje pacijenata “u bolnici u Salisburyju prima terapiju nakon što su bile izloženi djelovanju nepoznate tvari”.

Riječ je o muškarcu i ženi četrdesetih godina, a pronađeni su bez svijesti u subotu 30. lipnja u stanu u gradu Amesbury (jug Engleske), desetak kilometara od Salisburyja gdje su Skripal i njegova kći Julija početkom ožujka bili žrtve djelovanja nervnog agensa.

Tvrde da ovo ne predstavlja veliku prijetnju za ljude

Policija je kordonom osigurala mjesto. Prisutnost policije pojačana je i u Amesburyju i Salisburyu, a Agencija za javno zdravstvo (Public Health England, PHE) procijenila je da događaj “nije velika prijetnja za javno zdravlje”.

Sergej i Julia Skripal bili su pronađeni bez svijesti 4. ožujka te su se tjednima liječili u bolnici. Službeni London za pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna okrivljuje Moskvu koja odbacuje svaku upletenost.

Slučaj Skripal izazvao je diplomatsku krizu između dviju zemalja i val protjerivanja diplomata, koji je počela Velika Britanija, a slijedili su je njezini saveznici da bi zatim Rusija uzvratila istom mjerom.

Andrea Božić
Telegram autor
236 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program