Politika & Kriminal

Bomba na komemoraciji u Saudijskoj Arabiji, prisustvovali i europski diplomati. Ima ozlijeđenih

Eksplozija se dogodila na nemuslimanskom groblju, zasad su najmanje 4 osobe ozlijeđene

Police and forensic experts inspect the scene of an explosion near the US embassy in the Tunisian capital Tunis on March 6, 2020. - A double suicide attack shook the Tunisian capital as assailants wounded six people including police guarding the US embassy, authorities said. An explosion rocked the Berges du Lac district where the embassy is located around midday, causing panic among pedestrians and motorists in the area. Two assailants died in the attack, the first to hit the capital since June 2019, according to officials. (Photo by Anis MILI / AFP)
FOTO: ilustracija/AFP

Na groblju za nemuslimane u saudijskom gradu Džedi danas je došlo do eksplozije u kojoj je ranjeno četvero ljudi, javlja Al Jazeera. Eksplozija se dogodila tijekom komemoracije u povodu obljetnice kraja Prvog svjetskog rata kojoj su prisustvovali i europski diplomati.

Događaj je potvrdilo francusko Ministarstvo vanjskih poslova iz kojeg su naveli kako se radi o bombaškom napadu osmišljenom baš zbog današnje komemoracije.

Nitko nije preuzeo odgovornost

“Godišnja komemoracija povodom obljetnice završetka Prvog svjetskog rata, koja se održala na nemuslimanskom groblju u Džedi, a na kojoj su bili članovi više konzulata, uključujući i onaj francuski, jutros je bila meta napada improviziranom eksplozivnom napravom, prilikom čega je ozlijeđeno više ljudi”, objavilo je francusko ministarstvo.

Događaj je potvrdio i službenik iz Grčke koji nije želio biti imenovan, ali koji je naveo kako je u eksploziji ozlijeđen i jedan Grk. Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Nastavite čitati