Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Bombaš iz Pakraca prijavljen za pokušaj teškog ubojstva HEP-ovaca. Pronašli su mu još oružja

Policija je pretragom kuće pronašla još jednu bombu, pušku i streljivo 

21.01.2021., Pakrac - Muskarac (71) bacio je bombu na tri radnika HEP-a koji su mu, navodno, došli iskljuciti struju. Dvojica su ozlijedjena i u bolnici, a treci radnik nije ozlijedjen. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Kaznenu prijavu za teško ubojstvo u pokušaju policija je u četvrtak podnijela protiv 71-godišnjaka iz Pakraca koji je u srijedu bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a i teško ih ozlijedio.

Osim za pokušaj ubojstva trojice djelatnika HEP-a, starosti 52, 53 i 55 godina na koje je iz kuće bacio ručnu bombu u srijedu oko 9,20 sati, 71-godišnji Milorad Arsenić prijavljen je i za dovođenje u opasnost života i imovine, ali i nedopušteno posjedovanje eksplozivnih tvari.

Najteže stradali prevezen na Rebro

Dvojica teže ozlijeđenih nakon napada su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani. Najteže stradali radnik HEP-a kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu, a više njih i u abdomen, tijekom jučerašnjeg dana je prevezen u KBC Zagreb.

Prilikom eksplozije došlo je i do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te susjedne obiteljske kuće. Ubrzo nakon napada 71-godišnjak je uhićen, a službenici Policijske uprave požeško-slavonske proveli su kriminalističko istraživanje.

U pretrazi pronađena još jedna bomba, puška i streljivo

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje uhićeni koristi pri čemu su pronađeni osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva.

Zato će, uz kaznenu prijavu za Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog teškog ubojstva u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, 71-godišnjak biti i prekršajno prijavljen zbog neovlaštenog posjedovanja puške, bombe i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.

Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je požeško-slavonska PU, a očekuje ga i ispitivanje u državnom odvjetništvu koje bi trebalo pokrenuti istragu i protiv Arsenića najvjerojatnije zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više