Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Boras daje 562.000 kuna za audio i video opremu u auli zgrade rektorata. Zgrada nakon potresa izgleda ovako

Obnova zgrade nakon potresa još nije ni krenula, tek se čeka projektna dokumentacija

Na Facebook stranici Strah od slobode objavljeni su dokumenti koji dokazuju kako je rektor Boras odlučio potrošiti 562.000 kuna na “novu audio i video opremu aule rektorata”. Nabava je, pišu dalje, stajala već u osnovnom planu donesenom 13. prosinca 2019. godine.

No, zgrada za koju planira nabaviti opremu, ozbiljno je stradala u potresu 22. ožujka. To rektora nije pokolebalo. Naprotiv, u istom iznosu i pod brojem 6/2020 MV-R kupovina audio i video opreme potvrđena je u izmjenama i dopunama plana nabave donesenim 31. srpnja ove godine.

‘Zgrada se pomaknula 10 centimetara’

Rektorat Sveučilišta u Zagrebu smješten je na Trgu Republike Hrvatske, u glavnoj zgradi Pravnog fakulteta. Već prvim pregledom nakon potresa, građevinski su stručnjaci procijenili kako je privremeno neupotrebljiva.

“Ništa se nije urušilo, ali je zgrada pomaknuta 10 centimetara. To se izvana ne vidi, ali zgrada više nije sigurna. Unutra je sve porazbijano, porazbacano…”, izjavio je dekan Igor Gliha za Jutarnji 22. ožujka.

Portal srednja.hr neki je dan objavio veliki tekst o stanju obnove zagrebačkih fakulteta nakon potresa. Što se tiče Pravnog, koji je smješten na više lokacija u Zagrebu, doznali su kako su u postupku obnove svih fakultetskih zgrada osim glavne, na Trgu RH, gdje je i Rektorat. “Za tu zgradu tek je u postupku izrada projektne dokumentacije za obnovu”, objasnio je dekan.

Sjednica tamo već dugo ionako nema

No, kako poentira Strah od slobode, preusmjeravanje sredstava u sanaciju očito nije prioritet, jer se od nabave nove audio i video opreme nije odustalo.

U auli rektorata zbog potresa i epidemije sjednice se ne odvijaju već dugo, što je rektor Boras iskoristio za uvođenje on-line sjednica. To mu se, kako je Telegram više puta detaljizirao, učinilo kao zgodnim alibijem da se ukine bilo kakva mogućnost rasprave.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više