Božinović smatra da ne treba kriviti premijera zbog odabira ministara: ‘Ne možete znati što je sve netko radio’

Što se tiče sigurnosne provjere, kaže da treba osmisliti kako to izvesti

ZADNJA IZMJENA: sij 29, 2020
Foto: N1

Ministar Davor Božinović danas je nakon suđenja u aferi Dnevnice, gdje je bio svjedok, stao pred novinare te odgovorio na novinarska pitanja vezana uz premijerovu izjavu kako bi bilo dobro da ministri prolaze sigurnosne kontrole. Božinović je kazao kako to spada u njegovu sferu rada i da je to dosta važno pitanje, no da treba osmisliti kako takvu provjeru izvesti u tehničkom smislu, te da za to treba vremena.

“Naravno da su potrebni kontrolni mehanizmi i da oni trebaju biti što viši s obzirom koliko je visoko koja pozicija koju netko obnaša. Standardi su striktniji i stroži. Mislim da je to dobro, a na koji način se to tehnički može obaviti ne bih ovako mogao odgovoriti”, rekao je Božinović.

Odgovornost premijera

Također je kazao kako ne vidi odgovornost premijera za ministre koji su dosad napustili Vladu, već da svatko od ministar treba odgovarati za sebe. “Ne možete znati sve ono što je netko radio u karijeri, tijekom svog profesionalnog puta i što je zaradio. Za to jednostavno predsjednik Vlade ne može imati saznanja, osim onoga što sam vidi”, dodao je Božinović.

Na pitanje kako to da je premijer baš toliko puta pogriješio kada su ministri u pitanju, Božinović je odgovorio kako on ne bi rekao da je riječ o pogrešnom odabiru. “Kad imenujete svoje suradnike prije svega se vodite načelom jesu li to ljudi koji mogu pomoći s obzirom na svoju struku i iskustvo na njihov profesionalni i politički put da obnašaju tu funkciju čim bolje”, pojasnio je.

Zdravka Grund
Telegram autor
1772 članka Više o autoru
Ana Raić Knežević
Telegram autor
1992 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program