Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Brat Filipa Zavadlava majci prijetio da će ju zaklati na spavanju. Dobio je 8 mjeseci zatvora

Ivan Anton Zavadlav najmlađi je Filipov brat

30.09.2020., Split - Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Filipu Zavadlavu optuzenom za trostruko ubojstvo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivan Anton Zavadlav, najmlađi brat Filipa Zavadlava, optuženika za trostruko teško ubojstvo, na splitskom je sudu nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora. Kazna mu je izrečena jer je prijetio smrću svojoj maci Etel, piše Dalmatinski portal.

Majka je ta koja je prijavila 22-godišnjaka. Ispričala je da joj je prijetio nakon što su se posvađali te da joj je rekao kako će je zaklati na spavanju. Etel Zavadlav tvrdi kako su odnosi između sina i nje narušeni već duže vrijeme.

Tvrdi da je klanje sinu normalno

Pred sudom je sina opisala kao dijete koje je bilo predivno sve dok nije upao u probleme s bandama i drogom. Kazala je kako ga je prijavila jer je strahovala da bi doista mogao učiniti ono što je izrekao. “On živi u svijetu u kojem je klanje ljudi postalo normalno”, rekla je Etel Zavadlav sucu te otkrila kako je njen sin bio prijatelj s 18-godišnjim Goranom Vidićem, kojeg je prije četiri godine nožem ubio vršnjak na Zapadnoj obali u Splitu.

Nakon uhićenja zbog prijetnje majci, Ivan Anton Zavadlav proveo je tri mjeseca u istražnom zatvoru, a neko vrijeme bio je i u bolnici. Presudom mu je određeno i liječenje od ovisnosti.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više