Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Brojke u turizmu: trenutno smo, u odnosu na rekordnu 2019., na 90 posto dolazaka i 96 posto noćenja

Dosad je ove godine ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja

Parents with children are going on vacation. Vector creative illustration  on blue  background. Family travel.
FOTO: Getty Images/iStockphoto

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na lani rast od 42 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima. U odnosu na rekordnu 2019. navedeni podaci predstavlju 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima, objavila je u subotu Hrvatska televizija (HTV).

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istrarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Gledajući po destinacijama najviše je turističkih noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

Kolovoz u usporedbi s onim iz 2019.

U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor, ostvareno 4 milijuna dolazaka i 28 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. navedeno predstavlja 89 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u noćenjima.

Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske.

Trenutno u Hrvatskoj boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu, objavio je HTV.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više