Politika & Kriminal

Buknuo požar na krovištu zgrade Đure Đakovića u Slavonskom Brodu, na terenu pet vatrogasnih vozila

Nema ozlijeđenih u požaru, ali će materijalna šteta biti iznimno velika

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Požar koji je jutros oko 6.50 sati izbio u krovištu zgrade uprave Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. u Slavonskom Brodu stavljen je pod kontrolu, javlja SB plus.

Prema izjavi zapovjednika brodske vatrogasne postrojbe, Ivana Vulete, požar je stavljen pod kontrolu u 8 sati. “Više nema otvorenog plamena,” rekao je Vuleta.

Velika materijalna šteta

U požaru nema ozlijeđenih, a na terenu je bilo pet vatrogasnih vozila Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod i policija.

Pored krovišta i prostorija u njemu, izgorjelo je i 60-ak posto druge etaže objekta, jer je međustropna konstrukcija drvena. Prva etaža je spašena. Tek dio hodnika neznatno je oštećen, zbog vode, javlja lokalni portal.

Uzrok požara nije poznat

“Policija je dojavu da gori krovište TEP-a zaprimila u 06.50 sati. U tijeku je gašenje požara, a prema situaciji na terenu za pretpostaviti je kako će nastala šteta biti iznimno velika. Obzirom da su vatrogasci na terenu i da drže požar pod kontrolom ostale zgrade nisu u opasnosti,” rekao je jutros za SBplus Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Uzrok požara nije poznat, a nakon gašenja će se provesti očevid. Kako piše lokalni portal SB plus, krovište zgrade je kompletno obnovljeno prije tri-četiri mjeseca, te su izgrađeni novi uredski prostori.

Požar u zgradi TEP-a! Gašenje u tijeku….

Posted by BrodPortal on 13. siječnja 2016

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu