Politika & Kriminal

Bulja dočekala prazna Gradska uprava, svi pročelnici zbrisali na godišnji: 'Ne pamti se ovo niti je igdi bilo'

Bulj ističe kako pročelnici svojim postupcima ne bojkotiranju njega nego građane, tako pokazuju što misle o njima

11.06.2021., Sinj - Predsjednik Milanovic polozio vijenac na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu nakon cega je odrzao sastanak s gradonacelnikom Grada Sinja i njegovim suradnicima. Na fotografiji gradonacelnik Grada Sinja Miro Bulj.
Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Mostov saborski zastupnik i novoizabrani gradonačelnik Sinja Miro Bulj nezadovoljan je onim što ga je dočekalo pri ulasku u Gradsku upravu. Za razliku od onih koje su dočekale rupe u proračun, Bulj je došao na 29 milijuna kuna, no kako je kazao za Slobodnu Dalmaciju, uz bojkot. Naime, svih devet gradskih pročelnika baš na dan njegovog dolaska bilo je na godišnjem.

“I baš su se svi našli na godišnjem kad dolazi novi gradonačelnik. Ne pamti se ovo niti je igdi bilo. Nije to mene ponizilo i uvridilo ka šta su oni tili, nego se vriđa i ne poštuje volja naroda”, kaže Bulj za Slobodnu pa dodao: “I sad mene s tolikon podrškom naroda koja se potvrdila puno puta, oni pokušavaju bojkotirat. Ma ne bojkotiraju oni mene, nego građane, tako pokazuju što misle o njima. Ali koga nema bez njega se može”.

Najteže mu palo što nije dobio izvješća

Najteže mu pada što nije dobio izvješća o stanju u gradu, financijama, projektima. Dočekalo ga je, kaže, 160 djece neupisane u vrtiće, loše odrađen projekt aglomeracije zbog kojeg se ne zna dokad će kanalizacija teći središtem grada pa u svetu riku Cetinu, nikakvo gospodarenje otpadom, spaljeni travnjaci na sportskim terenima, komunalne nepoznanice i drugo.

S obrzirom na neodrađeni posao veli da bi mu bilo lakše da se više radilo i dočekala ga nula na računu nego da toliko toga nije odrađeno, a da stoji 29 milijuna kuna.

Kritiziraju ga jer ostaje u Saboru

Brojni ga kritiziraju što će Sinj, kažu, voditi iz Zagreba, no Bulj za njih ima spreman odgovor. “A di više mogu napravit za Sinj nego u Zagrebu di su financije i di se predstavljaju projekti! Evo svaki dan uđen u ured u sedan ujutro, a izađen u sedan navečer, jučer san tek u pet popodne poijo burek. Volontiram, nemam primanja gradonačelnika, službeno auto ne koristim. Nisam došao na pir, nego u kašetu brokava. U Sinju se planira i radi a u Zagrebu se lobira i ako čovik oće može čuda napravit. Samo triba radit od zore do noći”, kaže Bulj pa dodaje:

“A ljudi znaju da san ja stalno sa Sabora trča u Sinj, svaki vikend sam bio u Suhaču, sto puta sam otkazivao gostovanja na televiziji samo da mogu doć doma. Neka niko ne brine kako ću sve stić. Moji prioriteti su jasni: Sinj, Cetinska krajina, Dalmatinska zagora, Dalmacija – nikad se u povijesti nisu toliko spominjali u Saboru nego otkad sam ja tamo”.

Bulj kaže kako ni u samom Sinju neće sjediti u uredu “kao kip”. Izaći će dodaje na ulice i koliko god bude mogao saslušati sve one s problemima i pomoći im ako se to može. Izvršit će kaže i prometne preinake po gradu gdje jedan kružni tok smatra jedinim koji umjesto da ubrzava usporava promet, a riješit će i pitanje potoka koji prolazi kroz grad i u kojem su fekalije a za koji dosadašnje vlasti nije bilo briga.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu