Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Burilovića su novinari danas opet pitali smatra li da se cijepio preko reda. Malo je izgubio živce

Ponovio je kako je on hrvatski ratni vojni invalid

Nakon što se jučer doznalo da se cijepio protiv koronavirusa preko reda, i to već s obje doze, predsjednik HGK Luka Burilović danas je pred novinarima ponovno odgovarao na pitanja oko svog cijepljenja.

“Ja sam hrvatski ratni vojni invalid. U ratu sam proveo 1690 dana u rovu. I kao takav, između ostalog, dobio sam TBC, tešku bronhijalnu bolest. Imam respiratorne probleme, blagu astmu i sve ostalo. Tada, 13. kada ste svi vi pozivali da se što više ljudi svojim primjerom cijepi, predao sam dokumentaciju i zamolio na nekoliko mjesta. Kada su na jednom mjestu rekli da postoji mogućnost, ja sam se cijepio”, objasnio je Burilović.

‘Nisam ja to učinio da se hvalim’

Kaže kako ne zna je li se rektor Damir Boras cijepio preko reda i ističe kako je nečija dijagnoza privatna stvar. “Dokle to ide…?” pitao je. “Nisam ja to učinio da objavim i da se hvalim da sam se cijepio, nego zato što moj liječnik i ostali tvrde da sam rizična skupina. Pitao sam i zamolio mogu li se u to vrijeme cijepiti”, rekao je još, no nije htio odgovoriti na pitanje hoće li reći ime liječnika koji ga je cijepio.

“Smijete li vi doći do dopisa tko se cijepio protiv COVID-a i tko je prebolio? Ne smijete. Ne smijete, gospođo, nije relevantno pitanje tko je prebolio. Žao mi je, ja ne smatram da sam se cijepio preko reda sa svim svojim bolestima”, zaključio je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više