Butković najavio uvođenje beskontaktne naplate cestarina

Natječaj je spreman, a implementacija se očekuje 2021. godine

ZADNJA IZMJENA: kol 11, 2020
Foto: Screenshot HRT

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je u Dnevniku HTV-a, gdje je govorio o velikim infrastrukturnim projektima koje vlada planira. Ministar je najavio uvođenje beskontaktnog sustava naplate cestarina za 2021. godinu. Kako javlja HRT, objasnio je da je postupak promjene načina naplate cestarine bio završen prije izbora, natječaj je spreman, a izlazi na jesen.

Najavio je da će puni profil autoceste do tunela Učka biti gotov 2021., a druga cijev i završetak punog profila prema Matuljima 2024., kada bi čitava izgradnja Istarskog ipsilona bila završena. Butković je dodao da ne očekuje kašnjenja u izgradnji Pelješkog mosta. „Prošli tjedan došlo je 150 specijaliziranih kineskih radnika. Radovi oko pristupnih cesta idu dobro te se očekuje da će radovi biti završeni u roku”, rekao je Butković.

Ministar je zadovoljan turizmom

Iz ostatka razgovora vrijedi izdvojiti vijest da se Konačar javio na natječaj HŽ putničkog prijevoza za nabavu više od 20 novih vlakova, što je posao vrijedniji od milijardu kuna. Zbog krize u zračnom prijevozu zaustavljen je pokušaj pronalaska strateškog partnera za Croatia Airlines, ali ministar uvjerava kako se i dalje nastoji pomoći toj kompaniji. Potraga za strateškim partnerom pričekat će do stabilizacije situacije u svijetu.

Ministar Butković komentirao je i stanje u turizmu, koji je, prema ministru, nadmašio sva očekivanja. Posebno je zadovoljan nautičkim turizmom. „Hrvatska se pokazala kao sigurna destinacija, a što se tiče nautike, prva smo destinacija svijeta, rekao je

Vedran Vrabec
Telegram autor
2285 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program