Politika & Kriminal

Čačić je pokušao objasniti ono beljenje iza leđa ministrice Divjak: 'Zapisivao sam što pogrešno govori'

Ispričao se i tvrdi da njegove grimase nisu imale veze s onim što je ministrica govorila

Varaždinski župan Radimir Čačić ispričao se danas zbog grimasi koje je radio ministrici Blaženki Divjak iza leđa, dok je ona novinarima davala izjavu. Čačić je na Facebooku napisao kako bi se “želio ispričati zbog neprimjerene reakcije i gestikulacije”, no tvrdi da njegova reakcija nije imala nikakve veze s ministričinim istupom.

Za 24 sata je rekao kako se pred kamerama beljio jer su mu njegovi suradnici došli reći da je Plenković već krenuo prema mjestu događaja i da nije čekao njega kao domaćina, pa njegovi ljudi nisu znali što da rade. “To mahanje i jezik nemaju veze s onim što je ministrica govorila. Pričala je, i ja nisam znao da li ostati s njom, ili ići za Plenkovićem”, pravda se Čačić.

Želio bih se ispričati zbog neprimjerene reakcije i gestikulacije nakon jučerašnjeg službenog otvaranja radova na…

Gepostet von Radimir Čačić am Samstag, 23. Mai 2020

Neće se ispričati za smijanje i pisanje po dlanu

No, priznao je kako se smijao i kolutao očima kad je ministrica rekla da osnivači škola, odnosno županije, nisu spremne za prijevoz učenika. Zbog toga se, kaže, ne ispričava. “Kad bi to bilo nepristojno – što pišem po dlanu i smijem se, dajte, što bi onda sve moglo biti nepristojno”, kaže Čačić.

Čačića su kamere snimile i kako u trenutku dok Divjak govori, nešto opširno piše po ruci. Kaže kako je zapisivao “što je Divjak pogrešno govorila”. “Apsolutno nevjerojatna izjava! Svaki dan me zovu prijevoznici, mole da počnu voziti, spremni su osigurati sve epidemiološke mjere. Pa 40 posto njihovog prihoda nosi prijevoz učenika, a i ostatak posla im je značajno pao. Reći da osnivači županije nisu spremne je van svemira pameti”, kaže Čačić.

Za slučaj da ste jučer propustili ovaj senzacionalni video u kojem se Čačić smije, belji, radi grimase i piše šalabahtere po ruci, možete ga pogledati niže.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu