Četiri srednjoškolke iz Križevaca prijavile su profesora zbog spolnog uznemiravanja. Podignuta je optužnica

Kažu da ih nije dodirivao, ali ih je pohotno gledao i promatrao njihove intimne dijelove tijela

ZADNJA IZMJENA: sij 30, 2020
Foto: Ilustracija

Učenice jedne srednje škole u Križevacima, prijavile su 42-godišnjeg profesora zbog spolnog uznemiravanja. Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega je 29. studenog podiglo optužnicu.

Bjelovar.live piše kako je podizanju optužnice prethodilo ispitivanje četiri srednjoškolke koje su navele da ih profesor nije dirao, niti to pokušao činiti, već da im je mjesecima upućivao pohotne poglede i promatrao njihove intimne dijelove tijela. Šaputanja o tome proširila su se razredom pa je za sve saznala i razrednica, koja je djevojke pozvala na razgovor. Ubrzo nakon toga profesor je kazneno prijavljen.

Prijeti mu zatvorska kazna

Prema optužnici Odvjetništva u Bjelovaru, profesora se tereti za kazneno djelo spolnog uznemiravanja koje je kažnjivo po članku 156. stavku 1. Kaznenog zakona.

Točnije, u DORH-u navode kako je riječ o četiri kaznena djela koja je počinio od listopada 2018. do 22. veljače 2019. na način da je “u više navrata djecu koja su se prema njemu nalazila u odnosu zavisnosti i koja su bila posebno ranjiva zbog dobi neverbalno spolno uznemiravao, a što je kod djece izazivalo neugodu i sram”. Profesor bi mogao dobiti i do godinu dana zatvorske kazne.

Zdravka Grund
Telegram autor
1744 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program