Politika & Kriminal

Chewbacca odbio ukrajinskim policajcima dati osobnu iskaznicu, četvorica ga jedva svladala i uhitila

U Ukrajini postoji stranka Blok Dartha Vadera koja izlazi na izbore

FOTO: youtube

Likovi iz Star Warsa ozbiljno su naumili uključiti se u ukrajinske izbore. Čovjek obučen kao Chewbacca zatvoren je i kažnjen za nepoštivanje policije tijekom lokalnih izbora u Ukrajini, javlja AFP.

Wookie ratnik, aktivist iz marginalne političke stranke uhićen je od strane policije u gradu Odesi na jugozapadu, nakon što je odbio dati svoju osobnu iskaznicu, rekao je lokalni sud.

Zaradio kaznu od 7.40 dolara

Video snimka ovog uhićenja, pokazala je gotovo nevjerojatnu snagu Chewbacce kojeg su četiri policajca jedva uspjela savladati i prikovati ga za kombi.

Lokalni sud predao mu je kaznu od 170 grivna, što je oko 7.40 dolara za nepoštivanje policijskih naredbi.

https://www.youtube.com/watch?v=WQ6yF1N4JLY

Blok Dartha Vadera

Chewbacca je navodno doveo kandidata odjevenog kao Darth Vader na biračko mjesto, a kasnije je izjavio lokalnim medijima kako nije mogao platiti kaznu jer njegove “međugalaktičke banke” nisu imale svoju podružnicu na zemlji.

Izborna komisija registrirala je 48 kandidata iz političke stranke Blok Darta Vadera, ukljućujući 44 osobe s prezimenom Vader, izvijestio je jedan lokalnin portal.

Vader je u Ukrajini iznimno popularan, pa je tako u Odesi nedavno osvanuo je spomenik Darthu Vaderu. To je već samo po sebi vijest, no dodanu vrijednost ima ako znamo da je taj spomenik zapravo prvobitno predstavljao Vladimira Lenjina, no ‘preuređen’ je shodno novom zakonu o dekomunizaciji Ukrajine.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu