Politika & Kriminal

Član Dodikovog SNSD-a upravo je sablaznio javnost: 'požar u Notre Dameu pravedna je odmazda za NATO-ovo bombardiranje Srba'

Čovjek je prije obljetnice genocida u Srebrenici poručio Bošnjacima da bi ih nešto slično moglo ponovo zadesiti

FOTO: Screenshot: YouTube

Jedan dužnosnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke koja je na vlasti u Republici Srpskoj a na čelu joj je čelnik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izazvao je skandal na društvenoj mreži objavivši da je radostan zbog razornog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame i tu tragediju vidi kao neku vrstu pravedne odmazde zbog sudjelovanja Francuske u zračnim udarima NATO-a na položaje bosanskih Srba tijekom rata u BiH te kasnije na SR Jugoslaviju.

”Neka izgori, tko god je bombardirao Srbe, nevine i bespomoćne, Srpsku i Srbiju”, napisao je član glavnog odbora Nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić na svom Twitter profilu uz fotografiju znamenite pariške crkve u plamenu. Vasić je ranije bio stranački glasnogovornik, a s te je pozicije uklonjen zbog opetovanih izjava i komentara kojima je poticao na međunacionalnu mržnju i bezobzirno napadao protivnike Dodikove politike.

Bošnjacima prijetio genocidom

Na njegov komentar požara u crkvi Notre-Dame uslijedile su brojne reakcije na Twitteru među kojima su dominirale one s osudama takvog istupa, no bilo je i onih koji su dali potporu Vasiću konstatacijama kako je požar “Božja kazna” Francuzima. Vasić je još veći skandal izazvao 2018. godine, uoči obilježavanja 23. obljetnice genocida u Srebrenici, poručivši Bošnjacima kako bi ih nešto slično moglo ponovo zadesiti.

“Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”, napisao je Vasić ponovo na Twitteru u srpnju prošle godine. Jedina Dodikova reakcija na tu objavu bila je izjava kako je to Vasićevo “osobno stajalište”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu