Član glavnog odbora HSS-a nakon 10 godina napušta stranku; ne sviđa mu se kako je Beljak vodi

Dražen Pejaković dao je ostavku na članstvo i sve funkcije u stranci

ZADNJA IZMJENA: sij 18, 2020
Foto: Vjekoslav Skledar

Nakon 10 godina aktivnog stranačkog rada, član Glavnog odbora HSS-a, predsjednik glinskog HSS-a i član Županijske organizacije HSS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji Dražen Pejaković dao je ostavku na članstvo i sve funkcije u toj stranci zbog neslaganja s politikom stranačkog predsjednika i čelništva.

Pejaković je izvijestio da je u nekoliko navrata izražavao neslaganje s politikom predsjednika i čelništva stranke pa se tako i na svibanjskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a lani izjasnio protiv izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) i izrazio rezervu prema ulasku u Amsterdamsku koaliciju.

Beljakova štetna izjava

“Na prošlim lokalnim izborima smo se na koalicijskoj listi izborili za mjesto gradskog vijećnika Pritom sam se zalagao za koaliciju HSS-a s konzervativcima HKS-a Ruže Tomašić sa čijim članovima sam surađivao godinama, što nije odgovaralo nekim krugovima u stranci, rekao je Pejaković.

Podsjetio je da je kao predsjednik izborne komisije, na skupštini HSS-a 2016. upravo on proglasio Krešu Beljaka predsjednikom stranke. “Nisam stranku iskoristio, kao neki, za posao u državnoj upravi i tvrtkama, županiji ili raznim ustanovama i nisam nikome ništa dužan”, dodao je.

Također, osudio je štetnu izjavu šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj opravdava udbaške likvidacije. Dosadašnjim kolegama u stranci poželio je uspješan rad te je najavio da će u Gradskom vijeću Gline rad nastaviti kao nezavisni vijećnik.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program