Ćorić iz HSP AS otkrio tko je HDZ-ov kandidat za novog ministra branitelja, kaže da će sutra sve biti gotovo

Danas se sastaje Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta

ZADNJA IZMJENA: velj 16, 2016
Foto: PIXSELL

Vijeće za suradnju danas se ponovno sastaje, a glavna bi tema trebao biti (konačni) dogovor o imenovanju svih zamjenika i pomoćnika ministara. Pero Ćorić, glavni tajnik HSP AS, stranke koja je u Domoljubnoj koaliciji, i član Vijeća za suradnju najavio je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 da bi do sutrašnje sjednice Vlade kadrovska križaljka trebala biti gotova.

Također, kazao je i da je među onima koji bi mogli postati novi ministar branitelja i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, kojeg bi, kaže Ćorić, mogao kandidirati HDZ. HSP AS će podržati bilo kojeg kandidata za ministra branitelja kojeg predlože partneri, kazao je Ćorić.

Definirane kvote

“Mi smo nekada u kampanji govorili da je to ministarstvo čak i viška, govorili smo da sve države koje su bile u ratu trebaju prava branitelja i njihovih obitelji koja proizlaze iz zakona provoditi kroz ministarstvo obrane”, dodao je.

Mladen Karlić (u sredini) i Tomislav Karamarko u razgovoru s građanima na predizbornom skupu u Vinkovcima
Mladen Karlić (u sredini) i Tomislav Karamarko u razgovoru s građanima na predizbornom skupu u Vinkovcima PIXSELL

Na sutrašnjoj sjednici Vlade trebali bi biti izabrani svi zamjenici i pomoćnici ministara. Na temelju dogovora dviju strana Domoljubna koalicija treba dobiti 15 zamjenika i 65 pomoćnika, a Most pet zamjenika i 25 pomoćnika.

“Kriterije i kvote smo vrlo jasno izdefinirali, danas ćemo završiti i s imenima. I tijekom noći i ujutro sam imao sastanke, rekao sam vam ‘dobro jutro’, a meni je već mrak pao na oči”, kazao je.

Dubravka Blaško
Novinarka
1510 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program