Kako Ćorić komentira zanimanje javnosti za ilegalni klub u koji je i sam bio zalazio: ‘To je ispod svake razine’

Na većinu pitanja odbio je odgovoriti

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2020
Foto: screenshot HRT

Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva, komentirao je aferu Janaf. “Još jednom ću ponoviti teze – DORH, USKOK bave se svojim poslom, ministarstva i Vlada bave se svojim poslom, naše dodirne točke su minimalne. U Hrvatskoj ima svatko pravo promišljati na svoj način. Nemojte me molim vas tražiti da to komentiram”, rekao je Ćorić, a prenosi N1.

Dodao je i kako će, ako bude potrebno, nadležnim institucijama sve objasniti. “Ukoliko bude potrebno prema nadležnim institucijama, objasnit ću svaki detalj svakoga dana svoga funkcioniranja. I tu stajem. Daljnjih komentara nemam”, izjavio je.

‘Aladrović i ja nismo kumovi’

U javnosti se pojavila i teza kako su on i Aladrović kumovi, to je demantirao. “Nismo, ali je teza vrlo simpatična. Svašta smo čuli u zadnje vrijeme. Hrvatska javnost se već desetak dana zabavlja stvarima za koje držim da su ispod svake razine. Naravno da treba propitivati svaki sustav, ali propitivati tko je što kad jeo i koliko je tko čega pojeo, to je ispod svake razine”, smatra Ćorić.

Rekao je i kako bi hrvatsku javnost trebalo zanimati kako funkcionira Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. “Mislim da treba dovoditi u pitanje uspjeh politika u tom sektoru, a detalji u kojim se posljednjih desetak do petnaest dana razgovara su ispod svake razine.

Naposljetku, Ćorić je govorio i o Draganu Kovačeviću, odnosno hoće li se vratiti u Janaf: “O odluci Nadzornog odbora sam jučer vidio u medijima. Očito je taj ugovor o radu tako koncipiran, no pretpostavljam da u tom ugovoru postoji klauzula da ukoliko je rad bio na štetu kompanije, da jednostavno nije moguće aktivirati tu klauzulu i pretpostavljam da se Nadzorni odbor na to referirao”, pojasnio je Ćorić.

Željka Orešković
Telegram autor
1211 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program