Ćorić potvrdio da je njegov pomoćnik kojeg istražuju zbog afere Rimac podnio ostavku

Domagoj Validžić s ministrom je surađivao i kad je bio na čelu resora zaštite okoliša

ZADNJA IZMJENA: kol 27, 2020

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić potvrdio je da je njegov pomoćnik Domagoj Validžić, koji je pod istragom Uskoka u aferi Rimac, podnio ostavku.

Jučer je objavljeno da je proširenom istragom obuhvaćen Ćorićev pomoćnik koji je s ministrom surađivao i kad je bio na čelu resora zaštite okoliša.

Ćorić je uoči sjednice Vlade rekao kako je Validžić podnio ostavku jer ne želi biti teret Vladi, ali da odbacuje sve optužbe. Ćorić nije htio odgovoriti na pitanje smatra li on da je njegov nevin.

Za što optužuju Validžića?

Uskok sumnja da je Josipa Rimac preko Validžića u prvih nekoliko mjeseci ove godine urgirala kod predsjednika uprave državne tvrtke Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) da se za C.E.M.P. u vlasništvu već ranije osumnjičenog poduzetnika Milenka Bašića, osigura otkup struje po cijeni višoj od ugovorene. Rimac se u to upustila dogovorivši novčanu naknadu za sebe, vjeruje USKOK.

Kako bi ostvarila dogovoreni posao, angažirala je upravo Ćorićevog pomoćnika Domagoja Validžića s kojim je, kako su utvrdili istražitelji, u tazbinskim odnosima. Naime, Validžićeva supruga rođakinja je Josipe Rimac.

Prema USKOK-u, on je trebao pregledavati dokumentaciju i davati savjete, a potom i iskoristiti svoj utjecaj da Ministarstvo prihvati žalbu koju je Bašićev C.E.M.P. namjeravalo uložiti protiv odluke društva HROTE jer im nisu u cijelosti usvojeni zahtjevi. Više u Uskokovim optužbama možete pročitati ovdje.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program