Politika & Kriminal

Čovjek je skinuo masku u zagrebačkoj trgovini i prijetio zaštitaru. Onda se vratio s bombom

Incident se dogodio u petak ispred trgovačkog centra u zagrebačkoj Ilici

14.05.2021., Zagreb - Crnomerec. Prema rijecima ocevidaca najmanje dvije nepoznate osobe prijetile su bombom u trgovini Konzum na okretistu tramvaja Crnomerec. Pravovremenom intervencijom policije prijestupnici su uhvaceni i privedeni. Photo: PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji je u trgovini u trgovačkom centru u Ilici skinuo masku i suprotstavio se zaštitaru prijeteći mu ozljeđivanjem, a nakon što ga je zaštitar izbacio, nasilnik se u trgovinu vratio s bombom.

Incident se dogodio u petak oko 17,30 sati kad je osumnjičeni 37-godišnjak u društvu s još jednim muškarcem došao u trgovinu gdje je na odjelu svježih proizvoda ničim izazvan skinuo zaštitnu masku, stvarajući kod kupaca negativnu pozornost i osjećaj ugroze zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Htio je isprovocirati fizički sukob

Kad ga je zaštitar upozorio, osumnjičeni mu se verbalno suprotstavio, pokušavajući isprovocirati i fizički sukob, a pritom ga je vrijeđao i prijetio mu da će ga ozlijediti, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija. Zaštitar ga je potom udaljio iz trgovine i o događaju obavijestio policiju, ali se osumnjičeni ubrzo vratio u trgovinu i prišao zaštitaru kojemu je ponovno zaprijetio držeći ruku ispod jakne.

No, zaštitar ga je fizički svladao i spustio na pod nakon čega je na podu uočio ručnu bombu koju je osumnjičeni imao kod sebe. Osumnjičenog koji je uz prijavu državnom odvjetništvu završio u policijskom pritvoru terete za prisilu prema zaštitaru i nedozvoljeno posjedovanje eksplozivnih tvari.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu