Politika & Kriminal

Čovjek koji je Audijem u Dubravi pokupio sve pred sobom prebačen u pritvor. Prijavljen je za dva kaznena djela

Mogao bi dobiti do 5 godina zatvora

26.04.2021., Zagreb - Prometna nesreca na Aveniji Dubrava gdje je vozac osobnog automobila izgubio kontrolu nad vozilom, udario u nekoliko parkiranih vozila te se prevrnuo na krov. PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim vozačem koji je u ponedjeljak poslijepodne u Zagrebu Audijem A5 pokupio osam parkiranih automobila na Aveniji Dubrava te se potom automobilom prevrnuo na krov. Nakon provedene istrage sumnjiče ga za dva kaznena djela – obijesnu vožnju u cestovnom prometu i izazivanje prometne nesreće.

“Osumnjičeni 67-godišnji muškarac je po završenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestili su iz PU zagrebačke. Šezdesetsedmogodišnjak bi za obijesnu vožnju prema zakonu mogao dobiti i do tri godine kazne zatvora, dok mu za izazivanje prometne nesreće prijeti od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Kazne za prkiranje

Podsjetimo, 67-godišnjak vozač Audija je najprije skrivio prometnu nesreću u kojoj je udario u Mini Cooper, nakon čega je pobjegao. Prema navodima policije, nastavio je vožnju te je ubrzao i vozeći se nedozvoljenom brzinom izgubio kontrolu i na Aveniji Dubrava pokupio osam parkiranih automobila. Na kraju se i sam prevrnuo na krov.

Jutarnji list piše kako su u nesreći kazne dobili i vozači na čije je automobile 67-godišnjak naletio Audijem. Oni su morali platiti kazne jer su bili nepropisno parkirani. Platili su ih na licu mjesta i to po 150 kuna svaki. “Nepropisno smo bili parkirani jer je očito bio manji razmak za pješake. No tražit ću dodatne provjere jer se moj auto pomaknuo 10 cm. Kaznu sam platio odmah, a Croatia osiguranju sam se obratio za procjenu vozila”, kazao je za Jutarnji Nedjeljko K. čiji je auto bio prva brana da Audi ne uleti u obližnju trgovinu ili na pješake.

Hoće li osiguranje biti umanjeno?

Odvjetnik Mario Medak pojasnio je hoće li procjena osiguravajuće kuće ovisiti o prekršaju parkiranja od čega strahuju vozači. “Sama činjenica da je netko bio nepropisno parkiran, može, ali i ne mora imati utjecaj na visinu isplate štete. Neki osiguravatelji uzimaju u obzir nepropisno parkiranje pa umanjuju štetu za određeni iznos, dok neki ne prebacuju suodgovornost na oštećenika. Kod obijesne vožnje neki osiguravatelji, ovisno o pravilniku, to uzimaju kao razlog za regresnom naplatom”, kaže Medak.

Jutarnji piše kako su im zaposlenici osiguravateljskih kuća otkrili da umanjenje štete zbog nepropisnog parkiranja može varirati od 10 do 20 posto.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu