Politika & Kriminal

Čovjek naprosto zanijemi dok gleda snimku Bandića koji govori da su pitanja o naplati parkinga opasnija od korone

Zbog koronavirusa ne voze tramvaji, centar grada ozbiljno pati zbog posljedica potresa, no parking se uredno naplaćuje

Predstavnici Grada Zagreba danas su održali konferenciju za medije na kojoj su predstavili mjere koje će donijeti zbog potresa. Na presici je bio i gradonačelnik Milan Bandić kojeg je jedno pitanje nemalo uzrujalo.

Novinarka N1 televizije gradonačelnika je pitala planira li i Zagreb donijeti odluku o besplatnom parkingu po uzoru na neke druge gradove, koji su se odlučili na taj potez. Posebice s obzirom na to da je u Zagrebu ukinut javni prijevoz.

Ozbiljno ga je uzrujalo pitanje

Iako su prije nekoliko dana gradovi Dubrovnik, Valpovo, Buje i Opatija objavili kako kao jednu od mjera vezanu uz epidemiju koronavirusa neće naplaćivati parking, Bandić je danas tvrdio da to ni jedan od gradova nije učinio. A potom se jako uzrujao.

“Ne znam odakle crpite te informacije… Ali nemojte o nekim gradovima, ja vas molim. Zašto to činite, ovo je opasnije od koronavirusa, ovo je koronavirus. Ja vam to neću prešutjeti. Ja nisam političar, ja sam gradonačelnik Zagreba šesti mandat”, kazao je Bandić i dodao kako su “dezinformacije kažnjive”.

Dezinformacije kao koronavirus

Potom je novinare podsjetio na istup profesora Pravnog fakulteta koji su prije nekoliko dana upozorili da, između ostalog, kazneno treba kažnjavati i širenje dezinformacija.

“U ovoj situaciji dezinformacije ili nepotpune informacije su također jedna vrsta koronavirusa”, zaključio je Bandić. Teško je prepričati što je sve uspio izgovoriti. Možda najbolje da pogledate sami.

Nastavite čitati