Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Čovjeku gotovo dođe žao Vučića kad vidi ovu fotku. Ovako, sam iza svih, sjedi u Davosu

Održava se panel o Zapadnom Balkanu u Davosu, evo gdje je Vučić

FOTO: Facebook (Stevo Pendarovski)

U tijeku je Svjetski ekonomski forum u Davosu na kojemu se održava panel o Zapadnom Balkanu. Na njemu čelnici raspravljaju o izazovima s kojima se suočava zapadni Balkan.

U panelu sudjeluju, između ostalih, hrvatski premijer Andrej Plenković i srpski predsjednik Aleksandar Vučić te makedonski predsjednik Stevo Pendarovski koji je na svojim društvenim kanalima objavio nekoliko fotografija s događaja.

Na njima se vidi kako su svi predsjednici i premijeri poredani u dva dugačka reda, okrenuti jedni drugima. A potom se u drugom redu, sam, vidi Aleksandar Vučić.

На дипломатскиот дијалог посветен на #ЗападенБалкан денеска во #Давос дискутиравме за предизвиците со кои се соочува…

Posted by Stevo Pendarovski on Thursday, January 19, 2023

Sastali se Vučić i Plenković

Ranije danas u Davosu se sastali premijer Plenković i predsjednik Vučić. Obojica lidera oglasila su se na društvenim mrežama. Plenković se javio na Twitteru porukom uz fotografiju sa sastanka.

“Tijekom Svjetskog gospodarskog forumu u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”, poručio je Plenković.

Vučić je pak fotografiju objavio na Instagramu na kojem se i inače često oglašava. O sastanku je napisao: “Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije tako i po pitanju političkih odnosa”, kazao je Vučić.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više