Politika & Kriminal

Odvjetnik Šavorić iz afere Agrokor radi krasnu kuću na Gornjem gradu. Štos je ploča postavljena tako da se ne vidi čija je

Prema članku 134. Zakona o gradnji, svako gradilište mora biti označeno pločom na kojoj je istaknuto ime investitora, projektanta, izvođača

FOTO: Telegram

Poznati odvjetnik Boris Šavorić upravo rekonstruira zgradu na Gornjem gradu, jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Zagrebu. O gospodinu Šavoriću intenzivno se govorilo za vrijeme afere Borg, s obzirom na to da je bio jedan od tajnih autora Lex Agrokora koje je razotkrila afera Hotmail.

Prema članku 134. Zakona o gradnji, svako gradilište mora biti označeno pločom na kojoj je istaknuto ime investitora, projektanta, izvođača, naziv tijela koje je izdalo dozvolu i slično. E sad, na zgradi koja se obnavlja na zagrebačkom Gornjem gradu, ploča je postavljena u okvir prozora čiji okviri zgodno prikrivaju baš ime investitora.

Ograda sa sivim platnom

Letvica prozora prekriva baš ime investitora

Telegram je dobio dojavu, te nekoliko fotografija na kojima se ploča pomaknula pa se nazire prezime. Kad smo otišli provjeriti stanje stvari na terenu, ploča je uredno vraćena pa je letvica opet posve prekrivala ime, a tamo je i gusta smeđa tkanina koja još jače zaklanja slova.

No, provjerili smo u zemljišnim knjigama, u kojima se jasno vidi kako su vlasnici ove vrijedne nekretnine gospodin Šavorić i njegova supruga. Poslali smo i upit građevinskoj inspekcija pri Državnom inspektoratu koja nam je odgovorila kako je iz dostavljenih fotografija vidljivo kako “ploča sadrži elemente sukladno Pravilniku o sadržaju i izgledu ploče kojom se označava gradilište (Narodne novine 42/14) članak 4.”

Gusta smeđa tkanina dodatno prikriva ploču

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu