Politika & Kriminal

Crtica koja super ilustrira kaos na HRT-u. Objavili su bedastoću, nisu skužili i satima im stoji

Kako je hrvatski BBC jedini krivo shvatio današnju temu o Grabar Kitarović i Zdravku Mamiću

Danas je većina hrvatskih medija prenijela Facebook status Kolinde Grabar Kitarović. Kronologija ide ovako: Nacional je objavio tvrdnju svog izvora da je Zdravko Mamić davao novac bivšoj predsjednici. Ona se uskoro oglasila i demantirala te navode.

Svi mediji koji su o tome pisali – veliki, mali, lokalni koji se bore na tržištu s dva, tri novinara – slučaj su opisali točno: bivša predsjednica demantirala je naslovnicu Nacionala. Osim HRT-a, javne ustanove koju čelnici rado opisuju kao ‘hrvatski BBC’.

Objavljeno prije tri sata

Stvari je dakle pogrešno shvatio samo HRT koji je na portalu objavio kako je, citiramo, “Grabar Kitarović odbacila Mamićeve navode”, kao da je Zdravko Mamić sam kazao da je bivšoj predsjednici davao novac. A to naprosto nije točno; bivša predsjednica nikada nije bila na listi ljudi koje je Mamić javno napadao.

Screenshot teksta s HRT-ovog portala

Da stvar bude bolja, tvrdnja kako je “odbacila Mamićeve navode” stoji i u naslovu i u tekstu objavljenom i podijeljenom po svim društvenim mrežama prije tri sata. I nitko to na hrvatskom BBC-u nije primijetio.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu