Politika & Kriminal

Čuli smo da bi se sljedećeg tjedna u Hrvatsku trebao vratiti i Ivan Todorić

Mlađi sin Ivice Todorića također bi trebao doći u Hrvatsku

09.05.2013., Tar - Otvorenje proizvodno-turistickog kompleksa u koji je Agrolaguna u ovoj fazi ulozila 35 milijuna kuna i zaposlila 40 ljudi. Projektom je obuhvacena rekonstrukcija sirane Sir Laguna i obnova zgrade stancije Spin, uredjena je nova kusaona i izgradjena cesta sira, kojom se moze prosetati do pasnjaka koji okruzuju objekte. Otvorenju kompleksa prisustvovali su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar turizma Darko Lorencin, istarski zupan Ivan Jakovcic i Ivan Todoric, predsjednik Nadzornog odbora Agrokora, te brojni drugi gosti. Ova vrijedna investicija nastavak je Agrokorovog ulaganja u Agrolagunu i snazan poticaj daljnjem razvoju tog segmenta poslovanja kompanije.
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon što se jučer u Hrvatsku vratio Ante Todorić, sljedećeg bi se tjedna trebao vratiti i Ivan Todorić, mlađi sin Ivice Todorića, doznaje Telegram.

Istražitelji sumnjaju u njegovu odgovornost jer je od 19. ožujka 2008. bio izvršni direktor Agrokora, od 20. lipnja 2008. predsjednik Nadzornog odbora Agrokora, a od 31. svibnja 2016. savjetnik predsjednika u Uredu predsjednika koncerna. Nije mu određen istražni zatvor, pa će se moći braniti sa slobode.

Kao i ostalim članovima Uprave, na teret mu se stavlja da je sudjelovao u lažiranju financijskih izvješća čime su prikazivani nerealni rezultati poslovanja Agrokora. Na osnovu toga krivo je predstavljeno stanje kapitala tvrtke, neosonovano je isplaćivana dividenda i davane pozajmice povezanim i nepovezanim društvima.

Ante Todorić se vraća u London

Ante Todorić jučer je nakon povratka u Hrvatsku novinarima izjavio da je u državnom odvjetništvu odbacio optužbe da je kriv za zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave u slučaju Agrokor, a nije odgovorio na pitanje gdje mu je otac. Njegov je odvjetnik kako će se Ante Todorić par dana zadržati u Hrvatskoj, a onda se vraća u London.

Stariji Todorićev sin jučer je DORH-u kazao kako su za financijska izvješća bile zadužene “unutarnje i vanjske službe” Agrokora. Pri tome je mislo na Riznicu i Odjel kontrolinga, te ostale Agrokorove sektore koji su se bavili pripremama financijskih izvješća, ali i na revizore, koji su ih pregledavali prije nego što bi ih prosljeđivali Nadzornom odboru. Svog oca i njegovu odgovornost za financijsja izvješća, budući da je bio predsjednik Uprave Agrokora, nije spominjao..

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu