Cure detalji o mučnom ubojstvu u Malom Lošinju; izvukli smo sve što se dosad zna

Privedena je jedna osoba za koju policija vjeruje da je povezana s ubojstvom

ZADNJA IZMJENA: velj 14, 2020
Foto: PIXSELL

Hrvatsku je danas šokirala vijest o krvavom zločinu u Malom Lošinju, gdje je jutros ubijena djevojka, navodno stara samo 16 godina, prema pisanju medija učenica lokalne srednje škole. Policija je potvrdila da se dogodilo ubojstvo, ali ne objavljuje pojedinosti o zločinu prije nego što završi prva faza istrage. Mediji su u međuvremenu iskopali različite detalje slučaja, pa smo ovdje prikupili sve što se za sada zna o tom događaju.

1. Tko je žrtva?

Policija je za Telegram potvrdila da je riječ o mlađoj ženskoj osobi čije tijelo je pronađeno jutros oko 6,30 sati u stambenoj zgradi u Malom Lošinju. Djelatnici Hitne pomoći pružili su joj potrebnu medicinsku pomoć, ali nisu je uspjeli spasiti. Mediji pišu kako je ubijena djevojka mještanka stara 16 godina. U zgradi u kojoj je ubijena navodno je živjela s roditeljima, sestrom i bakom. Iz Srednje škole Ambroza Haračića potvrdili su za N1 da je ubijena djevojka njihova učenica. “Situacija u školi je jako tužna, svi su naša djeca”, kazali su u tajništvu škole, dodavši da učenici nisu dobili naputak da ne izlaze iz škole.

2. Kako se zločin dogodio?

Prema onome što je neslužbeno doznao Jutarnji list, tijelo je pronađeno na stubištu zgrade u Ulici lošinjskih brodograditelja. Djevojka je stradala kada je ubojica ušao u kuću u kojoj je su bile ona i njezina majka. Žrtva se spremala za školu, dok je majka pila kavu. Ubojica, naoružan nožem, navodno je krenuo na majku, a djevojka je stala u njenu obranu. Navodno se radi o njihovom susjedu, a još uvijek nije poznat motiv napada.

3. Što rade nadležne službe?

Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar izvijestio je da je u prostore policije priveden jedan mogući počinitelj ubojstva, dok se za drugim traga. Kako doznaje Jutarnji, policija je razgovarala s 41-godišnjakom koji navodno ima saznanja o ovom kaznenom djelu, no on zasad nije uhićen ni osumnjičen. U tijeku je očevid koji vodi zamjenica Županijske državne odvjetnice u Rijeci, a u njemu sudjeluje i krim policija te ekipa za očevide. Ministarstvo znanosti i obrazovanja u međuvremenu je priopćilo da će zbog nesretnog događaja hitno organizirati dolazak kriznog tima u Mali Lošinj.

4. Što se priča o ubojici?

Susjeda ubijene djevojke kazala je kako se mjestom pronijela priča da je ubojica 42-godišnjak iz Slavonije koji je na otok doselio prije desetak godina. Muškarac o kojem je riječ bavi se podvodnim ribolovom, a susjeda kaže da je ne bi iznenadilo kako je baš on ubojica. Drugi susjed je za Jutarnji list rekao da je isti čovjek ugodan kada ga sreće u ribolovu. Dodatne detalje donose 24 sata, čijim su novinarima mještani rekli da je muškarac o kojem je riječ preživljavao od ribolova. Navodno je iz Osijeka prije sedam godina doselio na Lošinj i nije bio nasilan. Mještani Malog Lošinja s kojima je razgovarao Telegram kažu da je imao problema s drogom, te da je u zgradi u kojoj je stanovala žrtva tražio svoju djevojku ili ženu.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2024 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program