Politika & Kriminal

Cure novi detalji o mučnom ubojstvu kod Omiša. Policija je upravo objavila i dramatičnu snimku uhićenja

Splitska policija danas je na konferenciji za novinare objavila detalje jučerašnje akcije u kojoj su uhićena trojica muškaraca koje se povezuje s ubojstvom kod Omiša. Sumnjaju da je Karmelina Fistanića ubio Stipe Ringwald, bivši motociklistički prvak, koji je policiji poznat po brojnim kaznenim djelima.

Policija je danas na konferenciji rekla kako su pretragom stana u Šibeniku kod Ringwalda pronašli 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina te 41 komad streljiva. Mediji su jučer objavili kako su uhićeni i Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju.

Policija objavila snimku uhićenja

Voditelj Službe općeg kriminaliteta Ivica Buzov rekao je danas kako je policija provela 22 pretrage i pronašla odjeću koju su mogli povezati s ubojstvom. Također je kazao da se kriminalističko istraživanje nastavlja, a da je u njemu dosad sudjelovala i SOA. Prema navodima policije, počinitelji su na području Omiša boravili oko mjesec dana te su se tijekom tog vremena dobro pripremili za izvršenje ubojstva. Do profila ubojice došli su nakon razgovora s djevojkom koja je s ubijenim bila u autu te sa svjedocima događaja koji su im rekli da je ubojica došao motociklom.

Nisu željeli govoriti o motivima ubojstva, ali je načelnik Sektora krim policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ante Matković novinarima potvrdio da je postojao sudski spor između ubijenog Fistanića i jednog od osumnjičenika. Naime, ubijeni Fistanić je tužio Pirića za naknadu štete u visini od pola milijuna kuna.

Motocikl kojeg je osumnjičeni Ringwald koristio tijekom ubojstva ukraden je na Pazdigradu u Splitu. U početku je policija imala informaciju da je tim motorom opljačkana benzinska postaja, ali su naknadno utvrdili čemu je služio motocikl.

Na svojim službenim stranicama policija je objavila i snimku uhićenja Stipe Ringwalda kojem su upali u stan u Šibeniku. Možete ju pogledati niže.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu