Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Čuveni Ćesić Rojs pokopao ministre: 'Oni koji ne dolaze ne ignoriraju predsjednika već nas živuće sudionike'

'Da smo se tako dijelili u ratu, nikada mi danas ne bismo bili na Kninskoj tvrđavi'

FOTO: Screenshot/RTL

Među brojnim uzvanicima večeras je u Kninu i umirovljeni general i zamjenik predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Ćesić Rojs, jedan od pet ljudi koji su ušli u oslobođeni Knin. Ćesić Rojs tom je prigodom za RTL komentirao ovogodišnju proslavu Oluje i podjele u političkom vrhu koje su rezultirale bojkotom predsjednikovog prijema.

Odgovarajući na pitanje kako to da se on kao Tuđmanov i Šuškov general odazvao na poziv ljevičarskog predsjednika Ćesić Rojs je kazao da nema problem s time jer je došao na poziv vrhovnog zapovjednika i predsjednika svih Hrvata. “Odazivat ću se svakom predsjedniku ako me pozove ako me ne pozove ja ću se pomiriti s time i neću dolaziti”, kazao je.

‘Da smo se dijelili ne bi danas bili u Kninu’

Govoreći o aktualnim političkim podjelama, Ćesić Rojs je rekao da ih ne bi bilo da je Tuđman živ. “Da smo se dijelili ne bi danas bili u Kninu. Tko zna bi li oslobodili okupirani teritorij. Podjele ne vode nikuda. Prema tome treba skupiti glave ako mislimo dobro svojoj domovini i Hrvatskom narodu”, smatra.

Nakon 27. godina od Oluje Rojs kaže da mu je: “srce kao Biokovo, kao Velebit”. “Oni koji nisu i neće doći, ne ignoriraju oni predsjednika Republike, nego nas žive sudionike na neki način nas omalovažavaju. Nije bilo lako doći ovdje 5. kolovoza s puškom u ruci”, dodao je.