Damir Krstičević kaže da odustaje od politike: ‘Dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu’

Odlučio sam da je dosta, ima i mlađih ljudi, kazao je bivši ministar obrane

ZADNJA IZMJENA: lip 15, 2020

Bivši ministar obrane Damir Krstičević tvrdi da definitivno odustaje od politike. “Odlučio sam da je dosta. Sabor me ne zanima, dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu”, izjavio je, kako prenosi N1, Krstičević prije sastanka vrha HDZ-a na kojem će biti definirane izborne liste.

Krstičević, koji je ostavku na ministarsku dužnost dao u svibnju ove godine, zbog tragične nesreće u kojoj su poginula dvojica pilota, kaže da će pomoći HDZ-u koliko može da pobijedi na izborima 5. srpnja. Iako je šef HDZ-a Andrej Plenković u više navrata govorio kao da računa da će bivši ministar biti i na izbornoj listi HDZ-a, to se, kako je već poznato, nije dogodilo.

Problem u Dalmaciji?

Prvi na HDZ-ovoj listi u desetoj izbornoj jedinici bit će ministar zdravstva Vili Beroš. Izostanak Krstičevića s izborne liste u tom dijelu Hrvatske neki u HDZ-u smatraju potencijalno dosta ozbiljnim udarcem za stranku.

Bivši ministar obrane zasad nije precizirao kako će pomagati stranci na izborima, ali je potvrdio da je za njega gotovo s aktivnom politikom. “Ima mlađih ljudi. Najbitnije je da se stranka fokusira na program. Hrvatskoj treba jaka, kompaktna vlada i mislim da će građani izabrati ono što smatraju najboljim, a ja sam uvijek tu da dam glas HDZ-u”, kazao je Krstičević.

Irena Frlan Gašparović
Telegram autor
533 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program