Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Damir Krstičević kaže da odustaje od politike: 'Dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu'

Odlučio sam da je dosta, ima i mlađih ljudi, kazao je bivši ministar obrane

Bivši ministar obrane Damir Krstičević tvrdi da definitivno odustaje od politike. “Odlučio sam da je dosta. Sabor me ne zanima, dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu”, izjavio je, kako prenosi N1, Krstičević prije sastanka vrha HDZ-a na kojem će biti definirane izborne liste.

Krstičević, koji je ostavku na ministarsku dužnost dao u svibnju ove godine, zbog tragične nesreće u kojoj su poginula dvojica pilota, kaže da će pomoći HDZ-u koliko može da pobijedi na izborima 5. srpnja. Iako je šef HDZ-a Andrej Plenković u više navrata govorio kao da računa da će bivši ministar biti i na izbornoj listi HDZ-a, to se, kako je već poznato, nije dogodilo.

Problem u Dalmaciji?

Prvi na HDZ-ovoj listi u desetoj izbornoj jedinici bit će ministar zdravstva Vili Beroš. Izostanak Krstičevića s izborne liste u tom dijelu Hrvatske neki u HDZ-u smatraju potencijalno dosta ozbiljnim udarcem za stranku.

Bivši ministar obrane zasad nije precizirao kako će pomagati stranci na izborima, ali je potvrdio da je za njega gotovo s aktivnom politikom. “Ima mlađih ljudi. Najbitnije je da se stranka fokusira na program. Hrvatskoj treba jaka, kompaktna vlada i mislim da će građani izabrati ono što smatraju najboljim, a ja sam uvijek tu da dam glas HDZ-u”, kazao je Krstičević.