Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Damir Smrtić, koji by the way s Majom Sever dijeli ured, dramatično ju je blokirao na Twitteru zbog kritika Otvorenog

Rasprava se zažarila oko toga je li novinar Indexa Ćimić trebao biti gost na temu priče o HNB-u i trgovanju vrijednosnicama banaka

FOTO: Pixsell/Twitter

Možda nije dramatičan društveni rascjep koji je nastao oko korone i cjepiva, ali i priča oko HNB-a i trgovanju vrijednosnim papirima banaka ima vrlo zanimljive posljedice u stvarnom svijetu. Evo, recimo, HRT.

Sinoćnje ‘Otvoreno’ o toj temi je već u najavi izazvalo kontroverze, jer se među gostima u studiju nije našao novinar koji je svojim tekstom na Indexu otvorio cijelu priču, Ilko Ćimić, ali jest, primjerice, predsjednik Hrvatske narodne stranke, Stjepan Čuraj.

Za one koji manje pozorno prate mijene na domaćoj političkoj sceni valja kazati da Čurajeva stranka spada u kategoriju zombi-stranaka, onih koje su zapravo praktički odumrle, ali još uvijek tumaraju po bespućima domaće politike. Konkretno, po jednom redovnom mjesečnom istraživanju HNS je na 1,2 posto, a po drugom u rubrici – ostali.

Twitter okršaj

S HRT-a su, međutim, Ćimića zvali za izjavu u uvodnom prilogu, što je novinar odbio, smatrajući da je trebao biti gost u emisiji. I oko toga se razvio pravi mali okršaj na društvenim mrežama – između dvoje novinara HRT-a, urednika i voditelja ‘Otvorenog’ Damira Smrtića i novinarke HRT-a Maje Sever.

Na primjedbu Sever na Twitteru da je Ćimić trebao biti gost u emisiji, Smrtić ju je upozorio da bi morala provjeriti prije nego što krene lupetati, te da je Ćimić odbio sudjelovanje u emisiji. No, Sever mu je (ispravno) skrenula pažnju na to da je Ćimić odbio dati izjavu za uvodni prilog, baš zato što nije bio pozvan da gostuje u emisiji.

I tako, malo po malo, jutros je Maju Sever dočekala obavijest na Twitteru da ju je Smrtić – blokirao. I dok su se korisnici ove društvene mreže krenuli pitati kako će to izgledati na hodnicima na Prisavlju kad se njih dvoje budu susretali, Sever je objasnila da su stvari još zanimljivije. Kolega Smrtić i kolegica Sever koju je blokirao na Twitteru su na HRT-u smješteni u – istom uredu. #samo ljubav

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više