Politika & Kriminal

Danas kreću covid-busevi za cijepljenje, obilazit će mjesta koja nemaju zdravstvene ustanove

Kreće na području Virovitičko-podravske županije

A Brazilian elderly woman receives a dose of the Coronavac vaccine at a drive through vaccination center at the Sambodrome Rio Carnival venue, in Rio de Janeiro, Brazil, on February 6, 2021. - Brazil's regulators gave conditional approval for Sinovac Biotech Ltd’s shot, CoronaVac,  clearing the way for general use. Elderly and at risk members of the population have been given priority. (Photo by CARL DE SOUZA / AFP)
FOTO: AFP
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Cijepljenje covid-busom počinje u ponedjeljak na području Virovitičko-podravske županije, a ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bit će na promociji novog načina cijepljenja ujutro u mjestima Stari Gradac i Otrovanec.

Novi načina cijepljenja putem covid-busa u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se od 14. do 18 lipnja, doznaje se u nedjelju iz Vlade RH. U ponedjeljak, 14. lipnja, cijepljenje će se provoditi u šest mjesta te županije: Stari Gradac, Otrovanec, Velika Črešnjevica, Turnašica, Špišić Bukovica i Bušetina.

Do kućnog praga

Inovacija u cijepljenju stanovništva dogovorena je prošli tjedan na sastanku premijera Andreja Plenkovića i članova Vlade s novoizabranim županima u Zagrebu.

Covid-busevi će, po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području.

Ministar Beroš izjavio je nakon tog sastanka da će se orijentirati prema ruralnim područjima, a ideja je da se stanovnicima manjih naselja “izađe u susret za cijepljenje i dođe do kućnog praga. Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija”, naglasio je Beroš.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu