Politika & Kriminal

Danas zasjeda Gradska skupština Zagreba, režu se gradski uredi i Klisovićeva plaća

Tu su i odluke o zaduženju grada, komunalnoj infrastrukturi i javnoj rasvjeti

17.06.2021.,Zagreb, Kongesna dvorana Zagrebackog velesajma -  Konstituirajuca sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Tomislav Tomasevic, Josko Klisovic 

Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Danas se održava druga sjednica Gradske skupština Grada Zagreba. Ovo je ujedno i prva radna sjednica u novom sazivu, budući da je na prvoj sjednici Skupština samo konstituirana. Na današnjem dnevnom redu bit će, između ostalog, prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu Gradskih upravnih tijela, kao i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o plaći, odnosno naknadi za rad i drugim pravima predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine.

Mediji su sredinom lipnja objavili da će predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović imati veću plaću od gradonačelnika Tomislava Tomaševića te da za razliku od svojih kolega iz drugih gradova jedini za tu funkciju prima plaću, a ne tek naknadu.

Nedugo nakon toga se oglasio Klisović koji je na svojem Facebooku napisao kako i sam smatra da ne treba imati već plaću od Tomaševića te da će tražiti da mu plaću, koja je inače određena “važećim propisima”, smanje. Portal 24sata tada je objavio kako će Klisovićeva plaća biti 21.228 kuna neto.

Raspravljat će se i o preustroju gradske uprave

Očekuje se da će se danas raspravljati i o pročelnicima, odnosno smanjenju njihovih ureda i plaća. Smanjenje ureda Tomašević je najavljivao još u kampanji da bi krajem lipnja objavio kako će se zvati novi gradski uredi, kao i koji uredi prestaju s radom. Odlučio se na ukidanje njih 12, što treba proći na skupštini.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Grada, a razmatra će se i izvješća o izvršenju programa građenja komunalne infrastrukture te održavanja javnih prometnih površina, građevina i uređaja javne namjene, javne rasvjete te izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta u 2020.

Na sjednici će se raspravljati i o izvršenju programa i planova održavanja komunalne infrastrukture u gradskim četvrtima i mjesnim odborima Grada Zagreba u 2020. godini. Prijenos sjednice može se pratiti na You Tube kanalu kao i na i web stranici Gradske skupštine Grada Zagreba s početkom u devet sati.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu