Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Dario Juričan i Saša Paparella predstavili novi istraživački portal, Zagrebi.hr

Zagrebi.hr s radom kreće 28. prosinca. Promovirali su ga ranije, 'da ne bi građanima RH upropastili Božić podsjećanjem na to u kakvoj zemlji žive'

Novi portal Zagrebi.hr predstavljen je u nedjelju tijekom vožnje u specijalnom vlaku pod imenom ”Remetinec express – vlak slobode” na liniji Zagreb Glavni kolodvor – Remetinec.

Tijekom sedmominutne vožnje do Remetinca “putevima korupcije”, putnicima je na svakom dijelu trase vlaka skrenuta pozornost na znamenite građevine uz prugu, počevši s nekadašnjim sjedištem Agrokora u neboderu Cibone i obližnjim Hoto tornjem Tomislava Horvatinčića. Vlak je potom prešao preko rijeke Save, u blizini mjesta gdje je Dragan Kovačević bacao svoje mobitele, te nastavio prema Remetincu, gdje su putnici sišli kako bi izbliza vidjeli najpoznatiji hrvatski zatvor.

Ugledni stanari Remetinca

Glavni urednik portala Zagrebi.hr je Saša Paparella, koji je kroz Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN) zajedno s Darijom Juričanom radio na dugometražnim dokumentarcima i knjigama o Ivici Todoriću (‘Gazda’), Miroslavu Kutli (‘Gazda-početak’) i Milanu Bandiću (‘Kumek’).

“Sva trojica tih proslavljenih junaka rubrika gospodarstva, politike i crne kronike su neko vrijeme svojih života provela u zatvoru Remetinec, a recidivisti Kutle i Bandić dopraćeni su ovdje čak u više navrata. Tu još uvijek boravi naš bivši premijer Ivo Sanader, donedavna je ovdje bio i Kazimir Bačić.

Okupljalište hrvatske elite

Kroz Remetinec su prošla i braća Mamić, potpredsjednik Vlade Damir Polančec, šef HGK Nadan Vidošević, županica Marina Lovrić-Merzel te cijeli niz vrhunskih domaćih poduzetnika i lokalnih političara, pa smo zaključili da nema boljeg mjesta za promociju našeg portala od tog okupljališta hrvatske elite, kojom ćemo se i nadalje rado baviti”, rekao je Paparella.

Portal počinje s radom 28. prosinca, a promocija je održana nešto više od dva tjedna ranije kako “ne bi građanima RH upropastili Božić podsjećanjem na to u kakvoj zemlji žive”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više