Politika & Kriminal

Dario Juričan tvrdi: Medved je pomogao da Bandićev čovjek dobije stan za 53 tisuće kuna

Sada ministar Medved, kaže Juričan, odbija dati sve informacije

29.05.2016., Zagreb - 1. svecani konjicki mimohod odrzan je u povodu Dana branitelja Grada Zagreba. Tomo Medved, ministar branitelja, Milan Bandic, gradonacelnik Zagreba.
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Dario Juričan jutros je na svojoj Facebook stranici Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira objavio novo potencijalno otkriće. Tvrdi da je gradski stan prodan osnivaču stranke BM365 za svega 1345 kuna po kvadratu. Kako piše, ministar branitelja Tomo Medved “ponovo prikriva Bandićeve majstorije”.

“Izgleda da je članovima stranke Milana Bandića svaki dan u godini Black Friday… Tako je Marku Mariću, predsjedniku Vijeća Mjesnog odbora Peščenica (stranka BM365) Grad Zagreb prodao stan za samo 1345 kuna po kvadratu, a što mu je omogućeno izračunom Ministarstva branitelja”, piše Juričan.

MINISTAR TOMO MEDVED PONOVNO PRIKRIVA BANDIĆEVE MAJSTORIJE – GRADSKI STAN PRODAN OSNIVAČU STRANKE BM365 ZA 1.345…

Posted by Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira on Tuesday, December 1, 2020

Zašto je Grad prihvatio izračun ministarstva?

Iz poveznice na obrazloženje odluke o prodaji stana vidi se da je Marko Marić ratni invalid iz Domovinskog rata s 20 posto trajnog oštećenja. Nejasno je, međutim, je li Marić popust na kupnju stana, očito znatan, dobio po toj osnovi.

Juričana smo pitali zna li zbog čega je Grad Zagreb prilikom prodaje stana prihvatio izračun cijene koji je obavilo Ministarstvo branitelja. Kazao nam je da to ni sam ne shvaća, te da je to samo jedna od brojnih nejasnoća vezanih uz ovaj slučaj. Poslali smo upit Ministarstvu i Gradu tražeći objašnjenje okolnosti ove kupoprodaje. Objavit ćemo ga kada stigne.

Iz ministarstva su odbijali dati informacije

Kako Juričan dalje objašnjava “ministarstvo je dopisom (klasa: 371-06/02-0001/2242, urbroj: 522-04/2-1-15-11) dostavilo Gradu Zagrebu izračun cijene predmetnog stana, te je na osnovu tog izračuna Milan Bandić gradski stan od 39,92 m2 prodao Mariću, jednom od osnivača stranke BM365, za tričavih 53.711,17 kn”.

Juričan kaže kako je od Ministarstva branitelja, preko Zahtjeva za pristup informacijama u travnju 2020. tražio navedeni dopis. “Ministarstvo je prvo odbilo prihvatiti moj zahtjev, pa je povodom moje žalbe Povjereniku za pristup informacijama dalo negativno Rješenje”.

Medved zbilja tuži Povjerenika?

Juričan se na Rješenje žalio te kaže kako je povjerenik donio novo kojim Ministarstvu nalaže da mu ustupe traženu informaciju koja je “u javnom interesu i na osnovu koje je Marić dobio toliki popust, a što je vidljivo iz akata Gradonačelnika”.

Juričan je priložio i link na stranice akata gradonačelnika. “Ministar Tomo Medved nakon osam mjeseci i dalje uporno odbija objaviti dopis o izračunu, genije sada tuži Povjerenika Visokom upravnom sudu, i tako neumorno i maliciozno prikriva još jednu u nizu majstorija Milana Bandića, dugogodišnjeg partnera HDZ-a”, kaže Juričan naposljetku.

Nastavite čitati