Politika & Kriminal

Dečko koji je u sudaru na Ilici ubio dvije žene jurio je 195 km/h, pokazalo je vještačenje

Marin Kamenički (20) proveo je mjesec dana u istražnom zatvoru

29.08.2018., Zagreb - Marin Kamenicki koji je skrivio tesku prometnu nesrecu u zagrebackoj Ilici u kojoj su poginule dvije zene prepracen je na Opcinsko drzavno odvjetnicko vidno sepajuci. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Marin Kamenički, krivac za prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kolovozu 2018. u kojoj su poginule dvije osobe, 22-godišnjakinja i 64-godišnjakinja, a još su tri ozlijeđene, svojim je Mercedesom u trenutku nesreće jurio čak 195 km/h, objavio je RTL. Pokazali su to rezultati vještačenja na Prometnom fakultetu, završeni godinu i pol dana nakon teške prometne nesreće na zagrebačkoj Ilici.

Podaci su izvučeni iz Mercedesove crne kutije koju prvo nitko nije mogao otvoriti, pa je sve ovisilo o njemačkom proizvođaču. Cijena iščitavanja tih podataka, kaže za RTL sudski vještak za promet Goran Husinec, kreće se inače oko 10.000 eura.

Čeka se podizanje optužnice

“Ona bilježi rad motora i rad mjenjača, vidimo pod kojim okretajima je motor radio, vidimo u kojoj brzini je bilo vozilo. I vidimo sve ostale parametre, znači položaj gasa i tako dalje. Znači, pomoću tih parametra, lako izračunavamo ostale brzine”, rekao je Husinec za RTL.

“Ako je to točno, onda bi to ustvari potvrdilo procjenu tužitelja da se radi o djelu s neizravnom namjerom, a ne iz nehaja”, kazao je za RTL Rafael Krešić, odvjetnik oštećene.

Marin Kamenički (20) proveo je mjesec dana u istražnom zatvoru, a sada se očekuje podizanje optužnice.

Nastavite čitati