Demokrati i službeno nominirali Bidena za predsjedničkog kandidata

Biden će se suprotstaviti Trumpu na izborima za Bijelu kuću 3. studenog

ZADNJA IZMJENA: kol 19, 2020
Foto: AFP

Američka Demokratska stranka drugog je dana svoje nacionalne konvencije i formalno nominirala Joea Bidena (77) za svojeg kandidata koji će se suprotstaviti aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima koji će se održati 3. studenoga.

Nakon što je Biden i službeno nominiran, on je putem twittera poslao poruku kako ova nominacija “odaje počast njegovom životu”, dok je glavna govornica dana bila njegova supruga Jill. Ona je u vrlo osobnom obraćanju ponudila uvid kako je pomogla Bidenu zacijeliti ranu nakon što su mu prva supruga i kćerka poginule u prometnoj nesreći.

“Nisam niti mogla zamisliti kako ću se u dobi od 26 godina pitati ‘Kako popraviti slomljenu obitelj?’. A odgovor je isti kao i za slomljenu naciju: ‘Ljubavlju i razumijevanjem’. Ako povjerimo naciju Joeu, on će za vašu obitelj učiniti ono što je učinio i za našu: skupiti nas zajedno i učiniti je cijelom”, naglasila je Jill Biden.

Uz njega Clinton i Carter

Uz Jill Biden, delegatima su se u utorak obratili i bivši predsjednici Bill Clinton i Jimmy Carter.

“U vremenima poput ovih, Ovalni ured bi trebao biti komandni centar. Umjesto toga, on je sada središte oluje. Tamo jedino vlada kaos, a jedina stvar koja se ne mijena je predsjednikova odlučnost da negira odogovornost i prebaci krivnju na nekog drugog”, naglasio je Clinton u svom unaprijed snimljenom obraćanju delegatima.

U srijedu, trećeg dana konvencije glavni govornici bit će Bidenova kandidatkinja za potpredsjednicu Kamala Harris i još jedan bivši predsjednik Barack Obama.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program