Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Detalji masakra u Chicagu: 21-godišnjak sve planirao tjednima, pucao 70 puta pa pobjegao prerušen u ženu

Policija je održala presicu, vjeruju da je osumnjičeni pucao nasumično

FOTO: CNN screenshot

Policija je u Chicagu održala konferenciju za medije na kojoj je objavila detalje o jučerašnjem napadu u predgrađu Chicaga, Highland Parku u kojemu je poginulo šest i ranjeno više od 36 osoba. Policija je otkrila da je napadač sve planirao tjednima.

Vjeruju da je 21-godišnji osumnjičenik, Robert Crimo III, legalno kupio pušku koju je koristio za napad. Vjeruje se da se prerušio noseći žensku odjeću i tako pobjegao s mjesta događaja.

Glasnogovornik posebne jedinice okruga Lake, Chris Covelli, rekao je da je jedinica pronašla više komada oružja za koje vjeruju da pripadaju napadaču. Svo oružje je kupljeno u lokalnom području. Još jednu pušku osim one koju je koristio u napadu imao je u vozilu, a otkrila ju je policija kad ga je zaustavila.

Pucao više od 70 puta

Policija je rekla da još uvijek skupljaju sve informacije i slažu sliku o tome što se jučer dogodilo. Objavili su da je osumnjičeni pucao više od 70 puta tijekom napada.

Nadležni vjeruju da je pucao nasumično te da nema informacija o tome da je napad bio motiviran rasnom ili vjerskom mržnjom. Vjeruju i da je pobjegao tako što je ušao među hrpu ljudi, prerušen u žensku odjeću, odšetao do doma svoje majke i odvezao se u njezinom automobilu.

Uhićen je kasnije jučer, a nadležni još uvijek nisu izašli s detaljima optužnice. Vjeruju i da je djelovao sam, prenosi BBC.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više