Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Detalji pucnjave u Prečkom: propucan je suvlasnik poznatog restorana, napadač pobjegao biciklom

Prema riječima očevidaca suvlasnik Starog kotača pogođen je s tri hica

19.05.2022., Zagreb - U Petrovaradinskoj ulici u naselju Precko nepoznati je napadac vatrenim oruzjem na ulici pucao u osobu. Policija traga za napadacem. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Danas oko podneva u zagrebačkom Prečkom došlo je do pucnjave. Prema neslužbenim informacijama iz više izvora, hicima iz vatrenog oružja pogođen je Alan Lipnik, jedan od suvlasnika poznatog restorana Stari kotač koji se nalazi u neposrednoj blizini.

“Oko 12 sati u Petrovaradinskoj ulici nepoznati počinitelj vatrenim oružjem ozlijedio je muškarca. Kriminalističko istraživanje i očevid su u tijeku, a za počiniteljem se traga”, objavila je dva sata nakon događaja Policijska uprave zagrebačka. Izvori iz policije također su nam potvrdili da je pucano upravo u suvlasnika restorana.

Napadač došao biciklom

Ovaj restoran nedavno je promijenio vlasnike. Uz Lipnika su u vlasničku strukturu ušli još neki njegovi poslovni partneri s kojima je i ranije surađivao.

Napadač se, kako tvrde svjedoci s kojima samo razgovarali, dovezao biciklom u neposrednu blizinu restorana. Na parkiralištu je dočekao suvlasnika koji je taj čas naišao te ispucao u njega tri hica. Nakon toga, biciklom se dao u bijeg, a policija je za njim pokrenula opsežnu potjeru. Građani Prečkog zgroženi su ovim napadom koji se dogodio usred dana.

Lipnik je u medijima često istupao kao suvlasnik dubrovačke La Bombonere u Gružu gdje su redovito nastupali izvođači narodne muzike iz BiH i Srbije. Povezivalo ga se i s MMA miljeom.